Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa Brena hrvatskoj televiziji zbog čarapa napravila problem: Oglasilo se i veće za elektronske medije

J. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

VEM je obavestio da je reč o mogućem kršenju zakona zbog prikrivenog oglašavanja, odnosno odredbi da "audiovizuelna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva"

  • 3
Lepa Brena, Snimanje novogodišnjeg programa RTS Foto: Nikola Tomić

Veće za elektronske medije (VEM) zatražilo je od Hrvatske Radio Televizije (HRT)  da se oglasi zbog mogućeg kršenja Zakona o elektronskim medijima u emisiji "Kod nas doma" u kojoj je gostovala Lepa Brena.

VEM je obavestio da je reč o mogućem kršenju zakona zbog prikrivenog oglašavanja, odnosno odredbi da "audiovizuelna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva" te da "nisu dopuštene prikrivene audiovizuelne komercijalne komunikacije", piše "24sata.hr".

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka Iva Šulentić nije je u tome zaustavila.

Zbog toga su se i naknadno oglasili sa HRT-a ističući kako je Lepa Brena kao njihova gošća bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora. Istakli su i kako je scenario gostovanja sadržavao sledeće teme - novogodišnji praznici, kako ga ona provodi sa svojom porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodatih Arena Aleksandre Prijović i najava njenih koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.

- I pored toga, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi projekat. Niko uključen u stvaranje ove zabavne emisije nije imao nameru da se bavi reklamiranjem navedenih proizvoda - oglasili su se iz Prisavlja.

Balkanska diva oglasila se nakon saopštenja HRT-a, kada su naveli da ih je "iskoristila". 

Kako je navela u svom obraćanju, nije imala zlu nameru te da su mogli i da je prekinu, ako je to bio problem kao i da se ne bi naljutila.

- Bila sam potpuno euforično raspoložena zbog promocije projekta i Aleksandrinog koncerta da mi niko nije rekao da je zabranjeno pričati o mojim proizvodima. Nisam imala nameru da povredim prava za reklamu, namerno. Niko mi to izričito nije ni zabranio. Mogli su da me prekinu u svakom trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor - rekla je tada Brena za Informer.

(Telegraf.rs)

Video: Lepa Brena o karijeri i usponima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • popularni

    18. decembar 2023 | 13:54

    E moja Fikreta para nikad dosta

  • Dosta!!

    18. decembar 2023 | 13:46

    Zar nije PREVIŠE novca otela našoj sirotinji nego hoće još sa čarapama??? Nek ide u Ameriku pa tamo da prodaje!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA