Vreme čitanja: oko 2 min.

"Voleo bih da ovo prođe, ali neću toliko poživeti..." Mučna ispovest Đorđa Davida o tragediji u Makedoniji

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije potražio stručnu pomoč, ali, kako on ističe, prolazio je kroz razne situacije, od plakanja do smeha

  • 2
Đorđe David Foto: Marko Jovanović

Rok muzičar Đorđe David je govorio o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u Severnoj Makedoniji u kojoj je jedna žena, nažalost, stradala.

Muzičar je kroz suze otvoreno ispričao o bolnim detaljima i teškim danima koje je preživeo nakon nesreće.

- Prvi put na televiziji govorim o svemu što se desilo, jer sam u glavi još uvek na rehabilitaciji. Nisam obraćao pažnju na "znakove pored puta". Sve se desilo na Svetog Jovana, a ljudi su mi govorili da ne pamte takvu vejavicu i sneg. Moram da kažem da je deo puta ispred granice slabo obeležen, a mrak je bio gust u kombinaciji s maglom - prisetio se David te strašne noći, pa nastavio:

- Sada znam šta znači jedna sekunda... Meni je ta jedna promenila hemiju u glavi. U toj sekundi se "ukucalo" sve ono što sam i kako sam u životu radio. Ovo mi je prva saobraćajna nesreća... Naleteo sam na sudar i nisam mogao da izbegnem sklop nesrećnih okolnosti. Samo sam hteo da zaobiđem osobu u kaputu, ali to nisam uspeo.

Đorđe je sleteo s puta i izašao s manjom povredom ruke iz te saobraćajne nesreće.

- Nakon tri dana počele su da mi se pojavljuju slike tog sudara pred očima. U mojoj krvi i urinu nije bilo droge ni alkohola, a brzina je bila apsolutno primerena. Iako su sve stvari bile čiste kao suza, ipak sam osumnjičen i svakog 15. u mesecu fizički moram da se pojavim u Kumanovu u pisarnici. Da se protiv mene vodi bilo kakav proces, ne bih bio na slobodi, već u pritvoru - rekao je  David, te objasnio kako je provodio dane bez dokumenata u hotelu u kom je bio taj period.

- Upadao sam u nervna rastrojstva i raspadao se od plakanja, a bilo je i situacija kada sam vrištao od smeha. Sada pokušavam da shvatim neke stvari na koje nemam odgovor, ali na kraju svako u samar dobije onoliko koliko može da ponese - istakao je muzičar.

Iako nije potražio stručnu pomoć, David je priznao da će u glavi biti dugo na rehabilitaciji.

- Voleo bih da sve ovo prođe, ali mislim da neću toliko poživeti... Svi smo osuđeni sami na sebe. Kada sam sam, tih sam i povučen. Nisam potražio stručnu pomoć, a u svojoj glavi ću dugo biti na rehabilitaciji. Posle svega, uzeo sam isti automobil jer verujem da mi je on spasio glavu. Smiruje me vožnja u gluvo doba noći. Kada ne mogu da spavam, vozim se od centra grada do aerodroma i nazad - rekao je Đorđe David u ispovesti na Informeru.

(Telegraf.rs)

Video: "Susreo sam se sa mužem žene koja je stradala": Đorđe David otkrio nove detalje nakon tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dante

    21. mart 2024 | 16:53

    Da si se vladao u vožnji prema vremenskim uslovima,nebi zena stradala možeš da se vadiš koliko hočes,ali ishod je taj.nažalost.

  • 534

    21. mart 2024 | 14:07

    Pojma nisam imao da postoji gusti mrak. Jel to znači da postoji i Lite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA