Vreme čitanja: oko 3 min.

Komšije Nikole Rokvića progovorile o mogućnosti da se zamonaši: "Navijali smo, ali bi bilo teško zbog..."

A. Š.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Susedi imali reči hvale za porodicu Rokvić

  • 1
Nikola Rokvić Printskrin: Instagram/Nikolarokvic

Pevač Nikola Rokvić krenuo pre 19 dana u humanu misiju, kada se peške uputio ka ostrvu Egina, a sada su se tim povodom oglasile njegove komšije.

Otkrili su da je porodica Rokvić vrlo pobožna, te da susedi imaju samo pozitivne reči o istoj, ali ne kriju da jedva čekaju da se vrati, nakon jednomesečnog pešačenja i dostignutog cilja.

- Iako na Instagramu ljudi uglavnom nisu kao u privatnom životu, Nikola to zapravo jeste. Ta slika koju ostavlja u javnosti je identična onome kakav je među susedima. Kada smo čitali da je hteo da se zamonaši, zapravo smo navijali za to jer on je tako blage naravi da pripada tom svetu. Znam da bi to bilo teško zbog porodice ali eto, sebično smo razmišljali naglas. Mi njega kada sretnemo u prolazu i razmenimo par rečenica, prosto vam dan lepo krene - istakao je jedan bračni par.

Komšije su rekle da su i Nikola i njegov brat Marko lepo vaspitani, te da je to zasluga majke Slavice.

- Marinko je bio drugačiji, radio je puno i bio posvećen karijeri. Slavica je uvek bila stub kuće i toliko je lepo vaspitala Nikolu i Marka, da bi trebalo knjigu da napiše pa svi da tako vaspitaju decu. Nikolu često vidim kako šeta decu, daje im da jedu, igra se sa njima a na licu mu se vidi umor. Njegova uloga oca ne trpi zbog karijere. Viđamo celu porodicu i na liturgijama u crkvi, mada su oni mnogo češće posetioci manastira. Bojana mu je velika podrška. On ju je uveo u veru i sada su porodično vrlo pobožni - rekla je komšinica Danijela.

- Oni iz zgrade izlaze u svoje dvorište koje je malo ali funkcionalno, uvek ćete ih videti kako sa mališanima šetaju bosi po travi, sade i zalivaju cveće. Deca su im uključena u sve aktivnosti, a Bojana izgleda bolje nego ikad. Ona je od onih žena koje sve postižu. Mislim da nemaju dadilje, niti bilo kakvu vrstu pomoći u kući osim žene koja s vremena na vreme dođi da čisti - ispričala je jedna gospođa.

Jedan gospodin je otkrio da su svi u komšiluku ponosni na njega, te da mu spremaju doček.

- Nikola često ispred zgrade zasadi drvo, uključen je u sve aktivnosti i uvek spreman da pomogne. Često ga vidim kako rano ujutru ode da trči, taj čovek nikada ne odmara. Mislim da ga nikada nećete videti dokonog. Bojana i on deluju kao da su se našli, iako smo svi sumnjali u to kada je njihova ljubav počela u onom rijalitiju ("Survivor" prim.aut.). Spremamo mu doček kada se vrati sa puta na koji je krenuo peške kako bi pomogao deci. To što radi je veliko i ponosni smo na njega. Kada vam je neko takav komšija, onda i vas inspiriše na dobra dela - istakao je on.

Komšije su otkrile i kako im je pomagao tokom pandemije, te da su mu vrlo zahvalni.

- Mi smo ovde u zgradama bili zatvoreni i prestrašeni. Niko nije znao šta nas čeka. Međutim, on je pevao u dvorištu. Svi smo tada izlazili na balkone i prozore da ga slušamo, bio je svetla tačka tog perioda. Pomagao je i donosio namirnice starijima koji su se bojali da odu u supermarkete. Uvek je nakon aplauza u osam, koji smo poklanjali medicinskom osoblju, pevao, a i mi smo mu pomagali horski. To je bilo divno - rekla je komšinica Dana za Blic.

Podsetimo, u svojoj misiji Nikola ima poseban cilj, da prikupi novac za one kojima je to najpotrebnije.

Rokvić je nedavno sa suprugom Bojanom osnovao fondaciju Porodica, kako bi svi koji podržavaju njegov podvig i žele da pomognu, donirali novac za renoviranje dela pedijatrijske onkologije, kao i za aparate koji će pomoći u dijagnostifikovanju kancera mozga.

Najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, ekipa našeg portala provela je sa Nikolom Rokvićem i njegovim najmilijima.

Na njegovom putu, uradili smo intervju i sa Nikolom razgovali o svemu kroz šta prolazi.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Rokvić stigao do Štipa u Makedoniji, dočekala ga porodica da proslave Vaskrs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje mišljenje

    10. maj 2024 | 14:59

    Svako ima pravo da uređuje svoj život kako želi, ali u Nikolinom slučaju bi to bila najgora odluka u životu. Jedno je ako je čovek bez porodice dok porodičan čovek Bogu može služiti i van manastira a biti sa porodicom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA