LU “Trest” Petrovac na Mlavi: Završena prva faza izgradnje pomoćnog lovačkog objekta

Opština Petrovca finansijski je podržala infrastrukturni projekat, opremanje i izgradnju objekata LU „Trest“ koje je nedavno posetio i predsednik Opštine Duško Nedinić

  • 0

U sklopu prihvatilišta za fazansku divljač, fazanerije Lovačkog udruženja "Trest" iz Petrovca na Mlavi, završeni su radovi na prvoj fazi izgradnje pomoćnog objekta za prihvat odstreljene krupne divljači. Tim povodom radove su obišli članovi opštinskog rukovodstva, predvođeni Duškom Nedinićem, predsednikom Opštine Petrovac.

U okviru ovog objekta, koji će imati više prostorija, planirano je klanično odeljenje, odeljenje za hlađenje i zamrzavanje divljači, odeljenje pandlovanja divljači i magacinska prostorija za smestaj hrane za fazansku divljač.

Lovni turizam jedan je od segmenata turističke privrede ovog kraja Srbije, u kome je akcenat stavljen na biodiverzitet. U skladu s tim, on privlači ljubitelje prirode, ali doprinosi i ekonomskom napretku. Zavisno od afiniteta posetioca, u opštini Petrovac na Mlavi se može uživati u aktivnom odmoru kroz „lov fotoaparatom“, ili u ravničarskim i brdsko-planinskim lovištima u kojima su zastupljene različite vrste divljači. Lovačka udruženja koja upravljaju lovnim područjima na teritoriji Opštine nastoje da kroz domaćinsko poslovanje brinu o životinjskim vrstama koje naseljavaju ove predele. LU „Trest“ kroz uzgoj fazana u staništima kojima gazduje brine i o održavanju fonda ove pernate divljači.

Opština Petrovac na Mlavi je finansijski podržala infrastrukturni projekat, opremanje i izgradnju objekata u službi rada LU „Trest“ kroz osavremenjavanje fazanerije i stvaranja boljih uslova za razvoj lovstva. Sredstva su dobijena na osnovu Javnog poziva za razvoj sporta i omladine koji je opština Petrovac na Mlavi raspisala početkom ove godine. LU „Trest“ se kroz ovaj vid domaćinskog gazdovanja trudi da unapredi fond pernate divljači, ali i da na održiv način stvori adekvatne uslove za razvoj lovnog turizma na teritoriji Opštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA