Novi Sad: Otvoren Muzej Lovačkog saveza Vojvodine

Na svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice ove lovačke institucije otvoren je Muzej LSV, kao rezultat predanog rada svih lovačkih radnika

  • 1

U Novom Sadu, na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina Lovačkog saveza Vojvodine, danas je otvoren Muzej ove lovačke institucije.

Gostima se obratio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, iskazujući poštovanje prema lovcima i članovima Lovačkog saveza koji su minulih decenija predano radili kako bi unapredili ovu važnu društvenu, privrednu i turističku oblast.

Mirović je izjavio da će Pokrajinska vlada izdvojiti vanredna finansijska sredstva za unapređenje svih lovačkih objekata u okviru JP „Vojvodinašume“ i drugih potencijala u oblasti značajnoj za domaće lovce, kao i one iz inostranstva. Pokrajinska vlada će unaprediti oblast koja će u narednim godinama biti važna za razvoj svih oblika ekonomije, posebno turizma, kao i za očuvanje prirode i biodiverziteta.

Željko Sušec, predsednik Lovačkog saveza Vojvodine, uručio je Miroviću "Zlatni rog", najviše priznanje za vanredni doprinos razvoju lovstva Vojvodine. On je istakao da je ovaj muzej rezultat predanog rada u proteklih 100 godina i da predstavlja dug prema svim osnivačima i učesnicima u radu i unapređenju lovstva u AP Vojvodini.

Svečanosti su prisustvovali i Vladimir Galić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zatim Branko Ćurčić, potpredsednik Pokrajinske vlade, Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA