Zlato za naše ribolovce: Na 68. Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu Srbija osvojila prvo mesto!

Prvi put u istoriji ovog takmičenja naša zemlja okitila se zlatnom medaljom, ispred drugoplasirane Italije i Češke Republike koja je zauzela treće mesto

  • 8
Srpski ribolovci, osvajači zlatne medalje i prvaci sveta u disciplini pecanje udicom na plovak Foto: Goran Radović

Srbija je prvak sveta! Na Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu, u disciplini lov ribe udicom na plovak, koje je održano 10 i 11. septembra u Bilju kod Osijeka u Hrvatskoj, reprezentacija Srbije prvi put u istoriji ovog takmičenja osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju. Drugo mesto na takmičenju osvojio je tim Italije, a trećeplasirana je reprezentacija Češke Republike.

Na ovoj manifestaciji, koja se održava 68. put, učestvovale su 33 ekipe iz celog sveta. Našu reprezentaciju predstavljali su: Goran Radović, Nikola Marković, Nemanja Damljanović, Dejan Rajić, Ivan Pavlov i Vladan Mrkušić, kao i stručni štab u sastavu Robert Bicok, Milan Sekulić, Milan Milosavljević, Ivan Grujić, Dragan Bošković i Dejan Arsić.

I u pojedinačnoj konkurenciji, naši reprezentativci su imali odlične rezultate. Među 20 najboljih učesnika takmičenja od 179 prijavljenih, plasirali su se: Nikola Marković (5. mesto), Goran Radović (10. mesto), Nemanja Damljanović (13. mesto) i Dejan Rajić (16. mesto).

Dosadašnji najveći uspeh reprezentacije Srbije na svetskim prvenstvima u sportskom ribolovu bio je osvajanje 3. mesta.

Bravo, momci, i neka vam uvek bude bistro!

(Goran Radović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA