≫ 

Štuka umesto smuđa: Epska borba “overila” dozvole

Završetak serijala o “moravskim baronima” upriličen je u paraćinskom i varvarinskom ataru, uz “spadanje” sa gripa, noge u vodi, “okrvavljene ruke” i šestokilašicu na sigurnom

  • 1
Slobodan Brus Malinić sa smuđem Foto: Vladimir Milojević

Dejan Ljubić, Slobodan Brus Malinić i Vladimir Milojević krenuli su u poslednji pohod na smuđa kako bi okončali serijal o “moravskim baronima”.

Uputlili su se u paraćinski i varvarinski atar, jer trebalo je overiti tek izvađene dozvole za rekreativni ribolov u 2023. godini.

A tamo ih je sačekala “epska” borba sa ni manje ni više nego “moravskom ajkulom”!

Niko nije očekivao štuku. I to kakvu!

Iako se “spadalo sa gripa”, sa nogama u vodi i okrvavljenim rukama, štuka se našla na sigurnom. Mr. “D”, šed namenjen smuđu, završio je u ustima štuke teške oko šest i po kilograma.

U priobalju nije bilo bele ribe, što znači da nije bilo ni smuđa. Ribolovci se na tom mestu nisu dugo zadržali, već su krenuli dalje, na nepoznat, ali idealan teren u varvarinskom ataru.

Veliki vir, voda u kontratoku sa mnogo prepreka, kombinacija muljevitog i šljunkovitog dna, nagli prelazi iz plitkog u doboko i obrnuto, jaka struja koja u momentu izbaci olovnu glavu na površinu ili je smota pod neki kamen ili deblo.

Pet minuta nakon ispitivanja terena – bum!

Brus je imao lepog moravskog barona na štapu, teškog oko četiri i po kilograma.

Uz rešenost da se na ovu vodu ponovo dođe (jer su izlasci na vodu, upornost i vera garancija ulova), u ustima ribolovaca nažalost je ostao gorki ukus plastike i prljavštine…

Pogledajte kako je izgledala borba sa moravskom ajkulom i pecanje smuđa Varvarinca!

(Vladimir Milojević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    21. februar 2023 | 11:16

    Lepi komadi,ali realno ipak ispod ovih tezina koje su navedene.Smudj oko 3-3.5 kg maks,a stuka oko 5 kg.U svajom slucaju lepo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA