Marina Abramović poziva srpske umetnike na master klas

Odabrani učesnici će u programu koji traje tri dana

  • 4

Jedna od najvećih umetnica današnjice, Marina Abramović, uputila je poziv mladim umetnicima i zainteresovanim studentima iz Srbije za učešće na master klasu, koji će održati u okviru svoje retrospektivne izložbe Muzeju savremene umetnosti (MSU) u Beogradu "Čistač".

Odabrani učesnici će u programu koji traje tri dana, od 24. do 26. septembra, provesti vreme s njom u intenzivnom umetničkom radu, istraživanju, učenju i upoznavanju sveta umetničkog performansa.

Svi zainteresovani treba da se prijave do 25. avgusta na adresu masterclaš@msub.org.rs, nakon čega će Marina Abramović odabrati najviše 20 učesnika koji će po završetku trodnenvnog programa dobiti sertifikat.

marina abramovic umetnik je prisutan Umetnik je prisutan Foto: Promo

Prijava treba da sadrži kratku biografiju potencijalnog učesnika i predstavljanje tri rada - performansa sa opisom.

Potrebno je i priložiti video i foto materijale prijavljenih radova (kvalitet video i foto materijala nije presudan).

Radovi mogu biti već izvedeni ili specijalno osmišljeni za ovu priliku.

Svi oni koji budu odabrani za master klas, obavezni su da daju svoju saglasnost za snimanje, fotografisanje i korišćenje lika u materijalima zabeleženim u toku ova tri dana.

Velika retrospektivna izložba "Čistač" Marine Abramović biće otvarena 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu i trajaće do 20. januara 2020.

Izložba hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere Marine Abramović - od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada s bivšim partnerom Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere Abramovićeve.

Publika će moći da pogleda više od 120 radova (slike, crteži, objekti, fotografije, audio i video radovi, filmovi, scenografije, reperformansi i arhivska građa), antologijska dela umetnosti performansa (serija Ritam, Lips of Thomas, Relacioni radovi, Prelazak preko noćnog mora), kao i dela koja su obeležila njen recentni opus (Balkanski barok, Sedam lakih komada, Umetnik je prisutan).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    29. jul 2019 | 14:41

    Zbog ovakvih umetnika umetnici i jesu na losem glasu. Sramota.

  • NekoKo

    29. jul 2019 | 14:54

    Daleko je ona od jedne od najvećih umetnica. To što ona radi za veliki broj umetnika i nije umetnost. Inače ko prati, zna da je dobila šut kartu, jer više ne ide niz dlaku globalističkom degeneričnom sistemu, pa sada svoju mudrost i talenat prosipa gde drugo nego u Srbiji. Baš me čudi zbog čega ne u Crnoj Gori.

  • Ja

    29. jul 2019 | 22:36

    A brat?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA