Obeležena 141. godišnjica Kolarčeve zadužbine

Umetničkom Ansamblu ministarstva "Stanislav Binički" dodeljena je Plaketa za doprinos programskoj delatnosti Kolarčeve zadužbine

  • 0
Kolarčeva zadužbina, Kolarac

Kolarčeva zadužbina / : Wikipedia/ Goldfinger

Na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini danas je obeležena 141 godina postojanja Zadužbine Ilije M. Kolarca i uručene su Plakete za doprinos programskoj delatnosti Kolarčeve zadužbine i Godišnja nagrada likovne galerije.

Kako je Ministarstvo odbrane saopštilo, tim povodom Odbor Kolarčeve zadužbine je Umetničkom Ansamblu ministarstva "Stanislav Binički" dodelio Plaketu za doprinos programskoj delatnosti Kolarčeve zadužbine.

Plaketu je u ime Odbora zadužbine načelniku Ansambla, kapetanu fregate Svetozaru Vasileskom, uručila direktor Jasna Dimitrijević.

Ta plaketa dodeljena je i naučnom savetniku Astronomske opservatorije u Beogradu Milanu Ćirkoviću, UNESKO katedri za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu i Ansamblu Renesans.

Godišnja nagrada Galerije dodeljena je likovnoj umetnici Šejmi Fere za najbolju izložbu u izlagačkoj sezoni 2018/2019, dodaje ministarstvo.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA