• 0

Obeležena 141. godišnjica Kolarčeve zadužbine

Umetničkom Ansamblu ministarstva "Stanislav Binički" dodeljena je Plaketa za doprinos programskoj delatnosti Kolarčeve zadužbine

  • 0

Na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini danas je obeležena 141 godina postojanja Zadužbine Ilije M. Kolarca i uručene su Plakete za doprinos programskoj delatnosti Kolarčeve zadužbine i Godišnja nagrada likovne galerije.

Kako je Ministarstvo odbrane saopštilo, tim povodom Odbor Kolarčeve zadužbine je Umetničkom Ansamblu ministarstva "Stanislav Binički" dodelio Plaketu za doprinos programskoj delatnosti Kolarčeve zadužbine.

Plaketu je u ime Odbora zadužbine načelniku Ansambla, kapetanu fregate Svetozaru Vasileskom, uručila direktor Jasna Dimitrijević.

Ta plaketa dodeljena je i naučnom savetniku Astronomske opservatorije u Beogradu Milanu Ćirkoviću, UNESKO katedri za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu i Ansamblu Renesans.

Godišnja nagrada Galerije dodeljena je likovnoj umetnici Šejmi Fere za najbolju izložbu u izlagačkoj sezoni 2018/2019, dodaje ministarstvo.

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima