≫ 

Heli Bejli je nova Arijel u igranom filmu "Mala sirena". Kad joj čujete glas, biće vam jasno zašto

Odluka nije mogla da prođe bez potezanja teme rasizma

  • 2
Mala Sirena, Halle Bailey Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Kompanija Dizni se uveliko sprema da svoj hit crtani film "Mala sirena" preradi u igranu verziju. Ko će dobiti glavnu ulogu jedno je od glavnih pitanja u Holivudu već mesecima, a danas je pala konačna odluka - 19-godišnja glumica i pevačica Hali Bejli navući će rep najpoznatije sirene kao nova Arijel.

Devojka koja čini polovinu R&B dua Kloi i Hali (Chloe x Halle), a ljubiteljima serija je poznata i kao Skaj iz serije "Grown-ish" izjavila je da je ova ulog "ostvarenje sna".

- Nakon detalje potrage, bilo nam je sasvim jasno da Heli poseduje retku kombinaciju duha, srca. mladosti, nevinosti i suštine - plus raskošan glas - sve unutrašnje kvalitete potrebne da tumači ovu ikoničnu ulogu - rekao je u obaveštenju Rob Maršal, režiser filma.

Reakcije na ovaj izbor su mahom bile pozitivne, ali pitanje rase nije moglo da se izbegne čak ni ovog puta. Dok su jedni hvalili raznorodnost, drugi su istakli da žele da vide Arijel crvenokosu, baš onakvu kakvom je znaju iz svog detinjstva.

- Činjeca: Mala sirena živi na tropskom koralnom grebenu, sa jastogom koji ima akcenat sa Jamajke. Kada razmislite, bizarno je što je od početka bila bela - samo je jedan od tvitova koji su na rasnoj osnovi branili Diznijev izbor.

- Nekima smeta, kažu da sirene ne mogu da budu crne. E pa krabe ne govore, tako da nemamo pojma - odgovorio je drugi.

Film će početi da se snima 2020. godine i sadržaće sve čuvene pesme iz crtaća, ali i neke nove hitove. Ursulu će igrati Melisa Mekkarti, dok su u glumačkom timu još i mlađani Džejkob Tremblej koji će davati glas Arijelinom drugu Flaunderu, dok Akvafina tumači galeba Skatla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA