• 0

Srpski horor "Mališan" na najprestižnijem festivalu fantastičnog filma u Evropi

"Mališan" prati 15-godišnjeg dečaka koji tokom boravka u idiličnoj vikendici sa roditeljima otkriva vest o epidemiji zombi-virusa

  • 0

Trećeg oktobra će krenuti 52. izdanje najprestižnijeg festivala fantastičnog filma na tlu Evrope, festivala u španskom gradu Siđesu (Sitges), a na festivalu koji će ove godine trajati do 13. oktobra biće prikazan i srpski kratkometražni igrani film "Mališan" u režiji Danila Bećkovića. Ovaj film deo je programske celine Sesión Especial Cortos, a projekcije su zakazane za 5. i 12. oktobar.

Glavne uloge tumače mladi finski glumac Oni Tomila, koji se proslavio filmovima Rare Exports i Big Game, u kome je nastupao uz holivudsku zvezdu Semjuela L. Džeksona, kao i Кatarina Žutić i Slaviša Čurović, dok se po prvi put na filmu pojavljuje Darija Vračević.

Kratkometražni film "Mališan" prati 15-godišnjeg dečaka koji tokom boravka u idiličnoj vikendici sa roditeljima otkriva vest o epidemiji zombi-virusa. Primećujući da se isto dešava i u njegovoj okolini, umesto da beži, prva reakcija mu je da tu situaciju ovekoveči i objavi na društvenim mrežama ne zapažajući da njegovi najbliži gube bitku sa virusom.

Film Mališan

Foto: Promo

Film je, po scenariju Dimitrija Vojnova, režirao Danilo Bećković, u produkciji Marka Paljića i Jordanča Petkovskog. Direktor fotografije bio je Dušan Ivanović, kompozitor Marko Кon, scenograf Jelena Milinović, montažer Aleksandar Popović, a kostimograf Ivana Stojanović.

Kako su potvrdili organizatori, festival Siđes će ove godine pohoditi i mnogobrojni gosti iz sveta filma: reditelji Pupi Avati, Gaspar Noe, Čarls Bend, Ričard Stenli, Džoni To..., glumci Sem Nil, Patrik Vilson, Aron Pol, Azija Arđento, Maribel Verdu, Šenon Doerti...

Video: Spavala sam u vodenici Save Savanovića

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima