• 6

Nemci digitalizuju "Lepa sela lepo gore": Najpotresniji ratni film u novom ruhu

Film je snimljen prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine

  • 6

Film Srđana Dragojevića "Lepa sela lepo gore", snimljen pre 23 godine, uskoro će biti digitalizovan, objavio je Dragojević na društvenim mrežama.

On je na svom Tviter profilu objavio lepu vest da će njegov kultni film iz 1996. godine biti spasen od daljeg propadanja.

- Javio mi je nemački distributer da su počeli čisćenje i digitalizaciju negativa "Lepih sela", kupivši prava od Kanal plusa. Radujem se da vidim kako je film izgledao nekada na novim filmskim kopijama. Sad ovi naši i ne moraju da ga digitalizuju, mogu i da ga skinu s liste čekanja - napisao je Dragojević i odmah izazvao lavinu pozitivnih komentara njegovih pratilaca.

Mnogi su se saglasili da su "Lepa sela lepo gore" jedan od najboljih i najpotresnijih ostvarenja svih vremena i da je film apsolutno zaslužio da se sačuva od propadanja.

Film je snimljen prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mladja

    Lepa Sela lepo gore, a ruzna ostaju ruzna cak I kad gore!

  • Gururanko

    Najtužniji I sa najviše emocija... Sa tugom i plačem ga pokušavam gledati... Epski i ujedno nabijen emocijama do ludila ❤️❤️❤️ Slava im.... Junaci Srpskog naroda...

  • Zoki

    Gledao sam ga 100 puta i opet cu😊

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima