Džon Favro "spustio loptu": "Skorseze i Kopola imaju pravo da kritikuju Marvel"

Legendarni filmski stvaraoci još uvek su njegovi uzori, kaže mlađi režiser uprkos napadima na njegove filmove o superherojima

  • 1

Džon Favro, režiser filma "Gvozdeni čovek" (Iron Man), prvog ostvarenja franšize "Marvel Cinematic Universe", odgovorio je na nedavnu kritiku blokbaster superherojskih filmova, koju su javno uputili Martin Skorseze i Frensis Ford Kopola.

- Ova dva čoveka su moji heroji, i oni imaju pravo da izraze svoje mišljenje. Ne bih se bavio ovim poslom da nije bilo njih da utabaju put. Oni su izvor inspiracije - izjavio je Favro u razgovoru za CNBC.

Favro je, pored "Gvozdenog čoveka", režirao i njegov nastavak, kao i Dizni rimejkove crtanih filmova "Knjiga o džungli" i "Kralj lavova".

- Mogu da kažu šta god žele - dodao je.

Avengers film Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures,Marvel Studios

Skorseze i Kopola su u poslednje vreme žestoko kritikovali Marvel filmove, nazivavši ih "odvratnim" i "luna-parkom". Čak je i britanski režiser Ken Louč, superherojske filmove nazvao "dosadnim" i "ciničnom praksom koja nema nikakve veze sa umetnošću filma".

Režiseri Džejms Gan ("Čuvari galaksije") i Džos Vidon ("Osvetnici") branili su žanr, a Gan je rekao:

- Superherojski filmovi predstavljaju današnje gangsterske, kaubojske, svemirske avanture.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uvreda za mozak

    6. novembar 2019 | 08:53

    Naravno da su ovakvi filmovi bljuvotina.Ko moze da gleda nesto sto je spoj video igre i specijalnih efekata gde se 90 posto vremena tzv filma puca i skace i da to nazove filmom?Ovo je iskljucivo za decu do 10 godina i Amerilance,Evropljani ovo sigurno ne gledaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA