• 4

"Šefe, koji ti je vrag?" Pet godina bez velikana glumišta Nikole Simića

U "Bubi u uhu" je igrao punih 40 godina, pa je zbog toga predstava ušla u Ginisovu knjigu rekorda!

  • 4

Na današnji dan 2014. godine preminuo je Nikola Simić - pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Rođen je 1934. godine u pekarskoj porodici u Beogradu. Ljubav prema glumi je cvetala od detinjstva, a istu je i diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1958. godine. Između ostalih, u klasi je bio sa Batom Živojinovićem, Ružicom Sokić i Radom Đuričin.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu je igrao kao student, a njegov stalni član je bio od 1957. do 1998. godine. Publika je hrlila da ga vidi u predstavama "Revizor", "Pseći valcer", "Velika auto trka", "Čekajući Godoa", "Skakavci" itd. U predstavi "Buba u uhu" je igrao punih 40 godina, pa je zbog toga ušla u Ginisovu knjigu rekorda! Igrao je na daskama svih beogradskih pozorišta.

Nikola Simić

U seriji "Ljubav, navika, panika" / Printskrin: Youtube/Darko Durex

Što se tiče šire publike, Nikola Simić se proslavio ulogom Dimitrija Pantića u filmskom serijalu "Tesna koža" (1982-1991). Tu su i ostvarenja "Davitelj protiv davitelja", "Druga Žikina dinastija", "Sulude godine", "Moljac", "Doviđenja u Čikagu", "Lajanje na zvezde".

Nikola će ostati upamćen i po angažmanu na "malom ekranu", po ulogama u TV serijama "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Stižu dolari" i "Ljubav, navika, panika".

Nikola Simić

Nikola Simić / Foto: Marko Todorović

"Šefe, koji ti je vrag?" besmrtna je rečenica koju je izgovorio kad je pozjavljivao glas Dušku Dugoušku. Oživeo je i Gargamela u Štrumpfovima, Mikelanđela i Sekača u Nindža kornjačama, Mikija Mausa, Šilju itd.

Nikola Simić je preminuo 9. novembra 2014. u Beogradu, u 81. godini. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Nenad

    Vecna ti slava....pocivaj u miru

  • Marija

    LEGENDA!!!!!

  • Saša

    Kultni nikola simić.. Glumčina.. Jedan od najvećih na ovim prostorima.. Tesna koža... dimitrije pantić kultna uloga....

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima