≫ 

16 najboljih serija koje smo gledali u prvoj polovini 2020. godine

Da li ste gledali neku od ovih serija? Koju biste preporučili?

  • 3
Filmovi Koje ste od ovih serija gledali? / Foto: Promo

Već polovina 2020. godine je iza nas, a širom sveta sabiraju se utisci koji, verovali ili ne, nisu vezani samo za koronu.

Na društvenim mrežama povela se polemika koje su serije, objavljene do sada, dobile najviše ocene publike. Iako je proteklih pola godine bilo televizijski plodno, 15 naslova izbilo je u prvi plan.

Da li ste gledali neku od ovih serija? Koju biste preporučili? Javite nam u komentarima:

1. "Carnival Row"

London 19. veka, ali ne onaj koji smo toliko puta videli - ovo je serija ispunjena fantastičnim elementima i bićima koje nas, ipak, navode da ispitujemo uvek aktuelne koncepte poput drugosti, politike, kolonijalizma, rata i njegovih izbeglica... Uz sve to ne izostaje ni krimi priča i serija misterioznih ubistava koja vodi do neočekivanog kraja.

Glavne uloge tumače Kara Devinj i Orlando Blum.

2. "Zdravo, zbogom, mama" (Hi Bye, Mama!)

Drama iz Južne koreje koja se emitovala od februara do aprila 2020. godine osvojila je svet. Ča Ju-ri je duh otkako je umrla pre pet godina. Kroz projekat reinkarnacije dobiće šansu da opet postane ljudsko biće, ako uspe da se vrati na svoje pređašnje mesto u roku od 49 dana. No, njen muž se u međuvremenu ponovo oženio.

3. "Schitt's Creek" - 6. sezona

Kanadski sitkom završen je posle 6. sezona u aprilu, a poslednja sezona ocenjena je kao jedna od najboljih. Priča prati filmskog magnata Džoni Rouza, njegovu ženu zvezdu sapunica Moiru i njhovo dvoje dece: hipstera Dejvida i postodušnu Aleksis.

Zbog određenih stvari, ova bogata porodica je začas bankrotirala. Sad su prinuđeni da žive u Schitt's Creeku (što bi, kada se pročita, moglo da se prevede kao "potok fekalija"), malom depresivnom gradu kojeg su iz šale kupili.

4. "Učitan" (Upload)

U bliskoj budućnosti ljude koji su u komi ili samrti moguće je "otpremiti" u virtuelnu stvarnost. U luksuznoj firmi "Pogled na jezero", koja nudi takav tip digitalnog "života posle smrti" radi Nora. Njen život se menja kada Nejtan, programer i partiboj, slupa svoj auto i upadne u komu, a njegova devojka ga "otpremi" u Norinu virtuelnu stvarnost.

Serija je emitovana na Amazon Prime Video u maju.

5. "Zojina neverovatna plejlista" (Zoey's Extraordinary Playlist)

Muzička komedija koja se emitovala na NBC od januara donela je vrlo originalan scenario - programerka Zoi Klark otkrila je da ima posebnu moć da čuje najskrivenije misli drugih ljudi kao pesme. Svaka episoda prepuna je muzike i plesa dok se priča razvija.

6. "Meni ovo nije OK" (I Am Not Okay with This)

Tinejdžerska drama, koja je u februaru objavljena na Netfliksu, bazirana je na stripovima i prati Sidni, devojku koja pokušava da preživi turbulencije srednje škole, porodične probleme, odrastanje, seksualnost... i supermoći.

7. "Velika" ("The Great")

Nova komedija o Katarini Velikoj dolazi iz uma Tonija Mekanamare, scenariste filma "Omiljena" (The Favourite). Sama serija sa istorijom ima vrlo malo veze (što se uopšte ne krije), ali i zanimljiv zaplet, dobre glumce, duhovit pristup što je sve u svemu čini neopisivo zabavnom za gledanje.

8. "Staged"

Jedna od prvih komedija vezanih za karantin prikazuje britanske zvezde Dejvida Tenanta i Majkla Šina koji igraju verzije samih sebe. Produkcija je kakva se samo može očekivati uz mali budžet i štap-i-kanap organizaciju, ali originalnost pomenutog dvojca sve nadoknađuje.

9. "Mirisne magnolije" (Sweet Magnolias)

Ako volite američki Jug, a ništa tako romantično i osunčano posle "Južnjačkog srca" (Hart of Dixie) niste mogli da nađete, ova drama je prava za vas. Njena poruka je - život nekada ne počinje u 20-im... A uz prave prijatelje, sve ćete prebroditi.

10. "Outer Banks"

U malom mestu u Kaliorniji grupa tinejdžera odlučna je da otrkije šta se desilo sa ocem njihovog prijatelja, koji se vodi kao nestao. Ono na šta nailaze je misterija prevelika za njihovo neiskustvo i priču o legendarnom blagu kojeg mnogo mnoćniji od njih žele da se dokopaju.

11. "Ljubav 101" (Ask 101)

Još jedna tinejdžeska serija, ali sada smeštena u Turski i 1990. godine. Grupa problematičnih pubertetlija želi da nađe način da svoju omiljenu profesorku zadrži u gradu. Najbolji način za to - naterajmo je da se zaljubi.

12. "Little Fires Everywhere"

Priča ove mini-serije prati isprepletane sudbine, reklo bi se, savršene porodice iz Ričmonda, Ohajo, i enigmatične majke i njene kćerke koje su u trenu uzburkale njihove živote. U pitanju je serijska ekranizacija bestselera Selest Ing od pre samo tri godine.

Glavne uloge su odigrali Riz Viderspun i Keri Vašington.

13. "Bolnička lista" (Hospital Playlist)

Medicinska drama iz Južne Koreje prati živote petoro lekara koji se druže još otkako su se pre mnogo godina upoznali na studijama.

14. "Normalni ljudi" (Normal People)

Realistični prikazi prve ljubavi, iskrenost kakva se retko dozvoljava u današnjim vezama, strahovi koji sve to prate, seks koji nekada uprošćava, a nekada komplikuje stvari privukli su i čitaoce ovom romanu, i gledaoce ovoj seriji. Glavni glumci su tokom noći postali planetarno popularni, a mi imamo samo jedno da kažemo - bilo da čitate knjigu (prevedena je na srpski) ili gledate seriju, to vam vreme neće proći uzalud.

15. "U noći" (Into the Night)

Serija francuske i holandske produkcije emitovana je na Netflix-u u maju. Kada Sunce počne da ubija svakog koga se dotakne grupa putnika u avionu mora da putuje noću, kako bi izbegla ovu destruktivnu silu i domogla se sigurne luke.

16. "Ozark" - 3. sezona

Treća sezona ove Netflix-ove serije nije izneverila. Samo gledati Loru Lini kako glumi bilo bi dosta, ali ne... tu ima još mnogo toga... Zaplet koji vas i dalje drži u neizvesnosti, nepredvidivost likova, ali i činjenica da uprkos svemu oni ostaju verni sebi.

Ukoliko ovu seriju još niste gledali, priča prati Martija i Vendi Brd i njihovo dvoje dece koji napuštaju svoj udobni život u Čikagu i sele se u malo mesto kraj jezera Ozark. Razlog - Marti, finansijski genije, prao je novac za meksički kartel i sada mora da udovoljavalja njihovim ogromnim prohtevima...

Serija na IMDB-u drži zavidnu ocenu 8.4, a fanovi nestrpljivo očekuju novu sezonu.

(Dunja Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA