"Holivud je tražio Makedonku, ali je nije našao": Gal Gado i dalje napadaju zbog Kleopatre

Boja kože slavne vladarke i dalje izaziva kontroverze

  • 0
Gal Gado Gal Gado / Printskrin: YT/Movie Coverage

Vest da će izraelska glumica Gal Gado uskoro zaigrati egipatsku vladarku Kleopatru objavljena je u oktobru, no nezadovoljstvo jednog dela javnosti ne prestaje. Mnogi su besni zbog ove postave i uvereni da je u pitanju nastavak neslavne holivudske tradicije da beli glumci igraju likove druge boje kože, te tvrde da je baš to učinjeno kada je Elizabet Tejlor dodeljena ista ova uloga.

Gal Gado odlučila je da odgovori na ove optužbe, i to tako što je istakla da egipatska kraljica verovatno nije bila crna - imala je helenske korene.

- Ona je bila ćerka Grka iz Makedonije. Tim koji radi na ovom filmu tražio je makedonsku glumicu koja će moći da uskoči u ulogu Kleopatre, ali je na kraju nije našao - rekla je Gado za BBC Arabija.

- Volim što sam na ovom putu, volim uzbuđenje oko svakog novog projekta i što ću oživeti ovu priču. Kleopatra je priča koju sam želela odavno da ispričam. Ne mogu biti zahvalnija - dodala je ona.

Kleopatra se smatra poslednjim aktivnim vladarom Ptolemejskog Egipta, pre nego što je zemlju osvojio Rim. Poreklo vuče od jednog od vojskovođa Aleksandra Velikog, Ptolomeja I Sotera, koji je nakon Aleksandrove smrti vladao Egiptom.

Koje je boje bila Kleopatrina put ni danas nije do kraja jasno i ovo pitanje izaziva brojne kontroverze. Iako je poreklom bila Grkinja, ona je u sebi verovatno imala i persijske krvi, a da li su njena majka ili baka bile Egipćanke, nije zabeleženo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA