Američki kritičar o novoj verziji filma "Kum 3": Što bi rekli Srbi, dokon pop i jariće krsti

"Nova verzija filma je remek-delo koje je već i bilo", smatra slavni kritičar

  • 2
Kum 3 Al Paćino kao Majkl Korleone u filmu "Kum 3" / Printskrin: YouTube/Paramount Movies

Nedavno je premijerno prikazana nova verzija filma "Kum 3", Frensisa Forda Kopole, za koju stručna kritika kaže da je "za nijansu bolja" od originalnog ostvarenja iz 1990. godine, i da "nije bilo potrebno dorađivati nešto što je već bilo kvalitetno".

U tekstu za Njujorker, čuveni američki kritičar Ričard Broudi, započeo je svoj osvrt na film srpskom izrekom:

- Postoji srpska izreka da dokon pop i jariće krsti - ističući Kopolino "gubljenje vremena" u doradi svojih starih ostvarenja, umesto da se fokusira na nova.

Kum 3 Porodica Korleone / Printskrin: YouTube/Paramount Movies

Već godinama Kopola svoju energiju ne koristi kako bi radio na novim projektima, već samo za doterivanje i "čačkanje" starih filmova. Prvo je to bio slučaj sa "Apokalipsa danas", a sada je i "Kum" došao na red" - piše Broudi.

Kopolina hronologija italijanske mafijaške porodice napravila je priču o fascinantnom, ali opasnom svetu, koji za mnoge ljude, kao i danas, predstavlja potpunu misteriju. Podsećamo, u trećem delu, Frensis Ford Kopola je odlučio da se fokusira na kasnijem životu Majkla Korleonea i životnim odlukama koje će ga pojesti.

Jasno je da film ne poseduje intenzitet i gledljivost kao prva dva, i njegov zamršeni podzaplet koji uključuje katoličku crkvu ne može da prati događaje iz prethodnih ostvarenja, ali se nikako ne može nazvati "lošim".

Film ima i novi naziv, The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, a njegova premijera je održana u ograničenom broju bioskopa 4. decembra ove godine. Četiri dana kasnije, postao je dostupan i u Blu-ray i digitalnom izdanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA