≫ 

Film "Božiji čovek" srpske rediteljke Jelene Popović osvojio je mnoga srca, glumi i Miki Rurk

- Ono što je mene vezalo za tu priču, pogotovu na ličnom nivou, jeste to da je on čovek koji je gonjen pravde radi - rekla je rediteljka Jelena Popović

  • 3
Film Film "Božji čovek" Printskrin: Youtube/LOS ANGELES GREEK FILM FESTIVAL

Film "Božiji čovek" rediteljke Jelene Popović, snimljen u američko-grčkoj koprodukciji, imao je svetsku premijeru 25. aprila na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, gde je dobio nagradu publike u glavnoj kategoriji, a u našim bioskopima publika će moći da ga vidi u septembru.

Naime, ovaj film govori o životu Svetog Nektarija Eginskog, koji  je svetac savremenog doba. Umro je u Atini 1920, a kanonizovala ga je 1961. godine Carigradska patrijaršija.

- Ono što je mene vezalo za tu priču, pogotovu na ličnom nivou, jeste to da je on čovek koji je gonjen pravde radi. Znači, čovek koji je bio pošten, čovek koji se žrtvovao za svoj narod, koji je voleo svoj narod. Naravno, oni koji vole vlast i kojima je to najvažnija stvar, uključujući i ljude u crkvi, nažalost, iako ima dobrih sveštenika i vladika, ali ima i onih kojima je vlast najvažnija. On je dosta stradao zbog toga. Bio je gonjen do kraja života. I ono što je mene fasciniralo je to na koji način je on sa svim tim nedaćama održao svoju veru do kraja i našao ono što mi svi želimo, a to je prava sloboda koja jedino može da postoji u nama i u našem srcu i koja nije vezana za ono što se događa oko nas - rekla je rediteljka Jelena Popović u Jutarnjem programu RTS-a.

Pogledajte trejler:

Pored Arisa Servatalisa i Aleksandra Saše Petrova, u ovom filmu glumi i Miki Rurk.

- Aris Servatalis je odličan glumac i imala sam sreću da radim sa njim jer je on čovek takođe posvećen veri, samim tim ima tu neku auru koja na prvi pogled odaje utisak da on može da bude Sveti Nektarije Eginski - rekla je rediteljka Jelena Popović.

Miki Rurk je imao manju, ali značajnu ulogu, čoveka koji je paralizovan. Kada je Sveti Nektarije preminuo i dok su pripremali odeću za pogreb, jedna od monahinja je slučajno njegovu potkošulju stavila na krevet u kome je taj paralisani čivek ležao. On je tog momenta ustao i prohodao, prema svedočenju očevidaca.

Film je urađen na engleskom jeziku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Свештеник

    22. jul 2021 | 11:44

    Слава Вогу и Светом Нектарију ! Једва чекамо да гледамо филм.А тек ће за нас Србе бити интересантно када будемо гледали филм о данашњем Исповеднику Праве Вере Владици Артемију,прогнаном на правди Бога са Најсветијег нам Косова...још је интересантније да је између дана његовог упокојоења и Опела био дан св.Нектарија Егинског Чудотворца, а упокојио се на Дан(св.Арх.Михаила) када је и замонашен(1960т.)и рукоположен(1964.).у ман.посвећен св.Арх.Михаилу(Ћелије)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA