≫ 

Kevin Spejsi mora da plati kompaniji koja stoji iza serije "House Cards" nezamislivu svotu novca

Vrhovni sud je doneo odluku

  • 1
Kevin Spejsi Foto: Tanjug/AP/Steven Senne, File

Kevinu Spejsiju je naređeno da plati 31 milion dolara producentima Netfliksovog ostvarenja "House of Cards" nakon što je otpušten iz serije posle navodnih seksualnih malverzacija iza kulisa.

Sudija Vrhovnog suda Los Anđelesa Mel Red Rekana u četvrtak je naložio glumcu (63) da plati 29,5 miliona dolara odštete i dodatnih 1,5 miliona dolara advokatskih naknada i troškova, navodi se u sudskim dokumentima, piše "People".

Kompanija MRC, koja je producent serije "House of Cards", prekinula je veze sa Spejsijem 2017. godine, nakon što su se pojavile optužbe protiv glumca za seksualno napastvovanje Organizacija je počela istragu nakon što su se pojavile tvrdnje da je Kevin seksualno napastvovao i vrebao mladiće, uključujući i asistenta produkcije u seriji.

Spejsiju je tada naređeno da plati izvesnu svotu novca studiju 2020. godine zbog kršenja ugovora. U to vreme, kompanija MRC je tvrdila da ih je Spejsi koštao miliona izgubljenih profita nakon što ih je njegovo "loše ponašanje" primoralo da ga otpuste iz serije, čime je šesta sezona "House of Cards" smanjena za pet epizoda.

Spejsijevi advokati tvrde da njihov klijent nikoga nije seksualno napastvovao. Na kraju, Kevin će morati da plati milionski iznos kompaniji MRC, kako je sud naložio.

Video: Džek Dimić doneo holivudski šmek u Beograd: Srpsko-američki glumac na premijeri filma Ključ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    5. avgust 2022 | 21:21

    Па како ће онда да издржава дећке?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA