Kristijan Bejl otkrio kog muzičara bi voleo da glumi: "Uvek je bio tako zanimljiva ličnost"

U pitanju je pevač grupe koja je vrhunac popularnosti doživela osamdesetih

  • 0
Kristijan Bejl Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini/Invision

Glumac Kristijan Bejl, zvezda trilogije "Mračni vitez", "Američki psiho" i mnogih drugih filmova tokom svoje dosadašnje 36-godišnje karijere, otkrio je kog muzičara bi najviše voleo da igra u filmu. U pitanju je Šon Rajder, pevač grupe Happy Mondays.

"Uvek je bio tako zanimljiva ličnost. Odrastao sam voleći grupu Happy Mondays, pa da, bilo bi zabavno igrati (Šona Rajdera).", rekao je Bejl u intervjuu za NME.

Već se priča da se snima biografski film o grupi Happy Mondays. Nažalost po Bejla, Šona Rajdera će u ovom ostvarenju, koje još nema naziv, glumiti Džek O' Konel. Film će režirati Met Grinhalg.

Sam Bejl ističe da se već pomirio to što neće glumiti Šona Rajdera.

"Verovatno sam sada prestar ako to rade u njegovom vrhuncu.", naveo je Bejl.

Inače, Happy Mondays je engleski rok bend osnovan u Salfordu 1980. U prvobitnoj postavi su bili Šon Rajder (vokal), njegov brat Pol Rajder (bas), Geri Vilan (bubnjevi), Pol Dejvis (klavijatura) i Mark Dej (gitara). ). Mark "Bez" Beri se kasnije pridružio grupi na sceni kao plesač/perkusionista. Roveta se pridružio kao drugi vokal 1990. godine.

Rad grupe premostio je nezavisnu rok muziku iz Mančestera osamdesetih i novonastalu britansku rejv scenu, crpeći uticaj fanka, hausa i psihodelije kako bi bio pionir zvuka Madčestera. Svoj komercijalni vrhunac doživeli su sa izdanjima ostvarenja "Bummed" (1988), "Madchester Rave On" (1989) i "Pills 'n' Thrills and Bellyaches" (1990). Grupa se raspala 1993. i reformisali su se nekoliko puta u narednim decenijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA