≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Meni je žao što je nju publika znala samo po "dobro veče"": Marija Veljković emotivno o Milki Canić

Vreme čitanja: oko 2 min.

U intervjuu za Telegraf.rs, voditeljka i glumica se prisetila svojih početaka u "Slagalici"

  • 1

"Slagalica" je proslavila 30 godina postojanja, a deo nje je svakako i Marija Veljković. U intervju za Telegraf.rs je voditeljka i glumica govorila o svojim počecima na RTS-u, o legendarnoj supervizorski Milki Canić, kao i o čuvenom kvizu.

  • Da li se možete prisetiti Vaših početaka u kvizu "Slagalica"?

Bilo je to pre neki dalekih 18 godina i ja sam se prijavila za konkurs za TV lica na RTS-u. Prijavilo se 6.000 ljudi. Kada se prijavi 6.000 ljudi na neki kasting, naravno da ništa ne očekujete. Međutim, ja sam ušla u uži izbor sa još desetoro. Tadašnji naš direktor Aleksandar Tijanić je izabrao nas desetoro. Ja sam posle prakse ostala u "Slagalici". Dakle, morala sam da imam probna snimanja sigurno nekoliko meseci pre prve "Slagalice" koju sam snimala. Bilo je to 2006. godine.

  • Koji Vam je najdraži momenat u "Slagalici"?

Ne znam, ne bih mogla da izdvojim jedan momenat, ali mi kao ekipa "Slagalice" smo kao porodica. Bilo je emotivno kada smo delili priznanja kolegama koji nisu više sa nama i to vam je negde dokaz da smo mi izuzetno kompaktna ekipa, kao porodica.

  • Kakvo sećanje imate na Milku Canić?

Meni je Milka bila kao mama, zaista. Ali Milka je svima iz ekipe bila kao mama. Kome god da je trebao savet, kome god da je trebala podrška, lepa reč, Milka je bila tu. Milka je bila bukvalno i prijatelj i mama svima u ekipi i to je nešto što ostaje kada pomislim na Milku. Meni je žao što je nju publika znala samo po "dobro veče". Iza tog "dobro veče" se krila neverovatna harizma, energija.

Milka Canić Milka Canić Printskrin: Youtube/RTS
  • Koju igru najviše voleti u "Slagalici", koju ne?

"Skočka" obožavam. "Skočka" rešavam i na snimanju i kada gledam. Sve su mi igre drage. Ali "Skočka" obožavam.

  • Koje takmičare najviše pamtite u "Slagalici"?

Pa ima ih više. Sada smo snimali jubilarni ciklus "Slagalice" gde su nam došli zaista najbolji takmičari. Jedva čekam da gledaoci vide taj ciklus.

  • Da li biste voleli da radite još neku emisiju?

Ja trenutno radim četiri emisije na RTS-u. "Slagalicu" radim 18 godina, pa se tu osećam kako svoj na svome i uvek joj se vraćam. Tu je "Jedan dobar dan", tu je "Svadba iz mog kraja". Sada baš u decembru kreće treća sezona moje emisije "Novi početak". Tako da ne znam šta bih još volela da radim. Znate, lepo je kada voditelju daju zadatak u različitim ulogama. U "Slagalici" mogu da budem jednom, u "Početku" drugo, u "Svadbi" treće, "U jednom dobrom danu" četvrto. I ta raznolikost kao zadatak je dobar način da se voditelj ostvari.

  • Da li biste voleli da glumite u nekom filmu, nekoj seriji? Vi ste i glumica.

Jesam. Ove sezone, odnosno prethodne sezone sam igrala u dve serije, ali nekako kad... Igrala sam i u pozorištu, bila sam član Zaječarskog pozorišta četiri sezone. Ali znate kad vam život dodeli drugačiji put. Da li bih volela, da, igram epizode s vremena na vreme. Naravno da bih volela, ali nekako televizija je izgleda moja najveća ljubav.

Video: Slagalica proslavila 30. rođendan

(Telegraf.rs)

Video: Ćerka Milke Canić prvi put u javnosti: Zaplakala kada je primila nagradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA