≫ 

Prvi strip o Hulku prodat za ogroman novac

Strip datira iz 1962. godine, a Hulk je prikazan u svojoj originalnoj, sivoj boji

  • 0
Incredible Hulk (1962) Foto: marvel.com

60 godina stari strip o Neverovatnom Hulku, u kojem je superheroj prikazan u svojoj originalnoj sivoj, a ne u zelenoj, prodat je za skoro pola miliona dolara. Redak primerak, koji je objavljen 1962. godine, kupio je privatni kolekcionar za 490.000 dolara (360.000 funti), piše "The Guardian".

Comic Connect, aukcijski sajt koji se bavi prodajom, saopštio je da je to najskuplji primerak prve Hulk priče ikada prodate.

Nastao od Stena Lija i Džeka Kirbija, strip otkriva priču o Hulku o poreklu, u kojoj je naučnik dr Brus Baner izložen toksičnim gama zracima, a otuda se transformiše u Hulka kada izgubi živce. U svom prvom stripu, Hulk je prikazan sa sivom kožom, ali Marvel je promenio boju u zelenu za drugo izdanje, jer je proces štampanja u četiri boje u to vreme značio da je siva izašla drugačije na različitim stranicama.

- Visoko ocenjene kopije stripa o prvom Hulku je teško pronaći, zbog jeftinog papira koji se koristi i mazanja sive boje na prednjoj naslovnici - rekao je Vinsent Zurzolo.

Ipak, ova cena je daleko od rekorda. Naime, u septembru je primerak stripa Neverovatna fantazija #15" iz 1962. godine, u kojem Spajdermen debituje, prodat za 3,6 miliona dolara (2,5 miliona funti).

Video: Trenutno najskuplje patike na svetu: Nosio ih Džordan pre 37 godina, prodate za nerealan novac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA