Promocija knjige "Rudnik" autora Miodraga Majića

Dvorana Kulturnog centra Beograda u četvrtak, 22. decembra

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo/ Vulkan izdavaštvo

Promocija knjige Rudnik autora Miodraga Majića biće održana pred beogradskom publikom u Dvorani Kulturnog centra Beograda u četvrtak, 22. decembra, od 19 sati. Tom prilikom, o novoj Majićevoj knjizi govoriće dramaturškinja Milena Bogavac i književnik Filip David. Književno veče vodiće Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Povodom predstojeće promocije u Beogradu, Miodrag Majić je poručio: „Knjige pišemo zbog čitalaca, tako da je prilika za susret s njima povodom novog romana uvek mala svečanost. Nakon meseci osamljivanja, sumnji i stvaralačkih uspona i padova dolazi trenutak istine – priča koju ste nosili u sebi rezonuje ili ne rezonuje u drugim srcima. Uveren sam da je reč o neobičnoj priči koja u poređenju s prethodnim pokreće najveći broj pitanja i ostavlja prostor za najveći broj tumačenja.“

U središtu knjige Rudnik nalazi se junak koji će vas od prve do poslednje stranice voditi kroz sopstvena sećanja. Kako ovu priču priča iz sanatorijuma, sve što bude kazao biće dovedeno u pitanje i podvrgnuto dodatnom preispitivanju. Njegova potreba za pričanjem zapravo jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku, i tako konačno došao do istine.

Osnovni motiv na toj slici jeste rudnik, o kome će se ispredati raznolike priče, i stvarne i nestvarne, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim. Saznanja do kojih bude došao promeniće njegov život iz korena i navešće ga na to da preispita sva dotadašnja uverenja o stvarnosti.

Verujemo da poštovaoci Majićevog dela neće ostati ravnodušni čitajući njegov treći roman Rudnik, koji mogu poručiti putem sajta Vulkan izdavaštva – www.vulkani.rs.

Interesovanje za Rudnikom je ogromno, s obzirom na to da je od Sajma knjiga u Beogradu dosad odštampano 20 000 primeraka.

Očekujemo vas u četvrtak, 22. decembra, u 19 sati, da zajedno uživamo u razgovoru posvećenom Rudniku.

Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu, objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), nagrada Verica Barać (2019) i Doprinos godine Evropi (2019).

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA