≫ 

Noć muzike na Ušću uz klasike i Apokaliptiku (FOTO)

Apokaliptika je očarala brojnu beogradsku publiku koja se okupila večeras na Ušću

  • 2
Finska grupa Apokaliptika, Usce Foto: ATA Images

Četvrta Noć muzike počela je večeras na Ušću nastupom Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, a u 23.15 pred publiku je izašla svetski popularna grupa "Apokaliptika". Bila su to dva potpuno različita koncerta pod otvorenim nebom, sa više od 200 izvođača u trajanju od skoro pet časova, koji su publici svih generacija doneli neponovljivo i nezaboravno iskustvo.

Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a upotpunjeni horom "Kolibri" otvorili su Noć muzike uz stihove "U svetu postoji jedno carstvo ... Kolariću paniću ... Kolo vodi Vasa, kolo se talasa ... Beograd volim kad sviće".

U delu programa "Top klasika" nizali su se popularnini fragmenati najpoznatijih dela. Na prvom mestu bila je to Ohridska legenda Stevana Hristića, zatim Verdijev "Hor Jevreja".

Noc Muzike Foto: Tanjug/Tanja Valič

Usledila su dela Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicije Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljića Čajkovskog i nezaobilaznog Karla Orfa.

Publika je imala priliku da čuje i raskošni glas tenora Anđela Fiorea, koji je prvi put nastupio u Beogradu i između ostalog izveo Verdijevu "La Dona e mobile".

Fiore, tenor iz Milanske skale je pred nastup rekao da očekuje izuzetan koncert u kome će uzivati zajedno publikom.

Dodao je da deli uzbuđenje svih okupljenih na Ušću, jer do sada nikada nije nastupao pred tako divnom i brojnom publikom na otvorenom.

Noc Muzike Foto: Tanjug/Tanja Valič

U ovom delu koncertu koji je završen uz vatromet, nastupio je i Slobodan Trkulja.

Specijalnu muzičku dimenziju i pečat ovogodišnje Noći muzike dao je finski sastav "Apokaliptika", koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni.

Finska grupa Apokaliptika, Usce Foto: ATA Images

Program "Plays Metallica by Four Cellos" ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova, koje će izvesti četvorica virtuoznih čelista.

"Apokaliptika" je nakon bogate dvadesetogodišnje karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u preko 40 zemalja očarala i brojnu beogradsku publiku koja se okupila večeras na Ušću.

Finska grupa Apokaliptika, Usce Foto: ATA Images

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA