≫ 

Nikada više nismo čuli "The Voice": Pre 25 godina Frenk Sinatra je pevao poslednji put

"Frenk je pevao punim plućima, sve je držao pod kontrolom, a onda je nestao u hladnjikavoj pustinjskoj noći"

  • 0

Nije bilo skrojenih saopštenja, nije bilo oproštajne turneje, pa čak ni jednog od onih koncerata koji se rasprodaju za nekoliko sati... Pokušao je to Frenk Sinatra još mnogo ranije, ali mu nije pošlo za rukom. Njegov poslednji nastup održan je 25. febrauara 1995. godiine, pred svega 1.200 odabranih gostiju. Niko nije slutio da ga više nikad neće čuti.

Muzička legenda je već dugo pre toga bio bolestan i umoran, te je retko nastupao. Ipak, "Frenk Sinarta golf turnir" bio je godišnja gala proslava na kojoj je on bio počasni gost. Uvek ju je otvarao sa jednu ili dve pesme. Na kalendaru za 1995. godinu, turnir je bio jedini upisan datum.

Tog dana Frenk je izgledao kao drugi čovek, govorio je Greg Fild, njegov dugogodišnji bubnjar i dobitnik sedam nagrada Gremi.

- Preplanuo je, delovao je odmorno i u dobrom raspoloženju, čak je i zbijao šale. Veče je otvorio pesmom "I’ve Got the World on a String", i to je bio stari Frenk. Nije propustio ni reč, ni ton. Onda je pozvao da sviramo drugu pesmu. Pa treću, pa četvrtu - rekao je Greg Fild.

Dok je sišao sa bine, već je održao mini-Sinatra koncert, otpevavši šest svojih klasika.

- Njegova poslednja pesma i poruka bila je "The best is yet to come" (najbolje tek sitže)... "Come the day you’re mine . . . And I’m gonna make you mine"! Bilo je savršeno. Frenk je pevao punim plućima, sve je držao pod kontrolom, a onda je nestao u hladnjikavoj pustinjskoj noći - sećao se Fild.

Ispostavilo se da će to biti poslednji Sinatrin nastup u životu. Kamera nije bilo, te nije snimljen. Šest pesama koje je otpevao bile su  “I've Got The World On A String”, “You Make Me Feel So Young”, “Fly Me To The Moon”, “Where or When", “My Kind Of Town” i pomenuta pesma “The Best Is Yet To Come”.

Frenka Sinatru mnogi smatraju najboljim popularnim pevačem 20. veka. Novinari su mu dali nadimak Glas (Voice), a  veruje se da je lik Džonija Fontejna u “Kumu” inspirisan njime. Bio je oličenje američkog "šoumena", a van pozornice prilično kontroverzna ličnost. Snimio je oko 100 albuma, a glumio je u 58 filmova.

Preminuo je u maju 1998. godine od srčanog udara.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA