≫ 

Džeger odgovorio Makartniju na tvrdnju da su Bitlsi bolji od Rolingstounsa: "To je tako smešno"

"To je tako smešno. On je jedna duša od čoveka"

  • 19
The Beatles, The Rolling Stones Foto: Profimedia, Profimedia/MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA, Pixabay

Pol Makartni se u nedavnom intervjuu sa Hauardom Sternom saglasio sa njim da su Bitlsi (Beatles) bolji bend od Rolingstounsa (Rolling Stones).

– Njihova muzika ima korene u bluzu. Kad pišu stvari, to sve ima veze i s bluzom. Mi smo imali mnogo više različitih uticaja. Postoji mnogo razlika, i ja volim Stonese, ali saglasan sam s tobom. Bitlsi su bili bolji – rekao je Makartni.

Sada je u intervjuu da Zejnom Lavom za Apple Music, Mik Džeger dobio priliku da prokomentariše ovu izjavu.

– To je tako smešno. On je jedna duša od čoveka. Sasvim je jasno da nismo konkurencija – rekao je Džeger krot iskren smeh, ali odmah i nastavio.

Ako smo ozbiljni, velika je razlika u tome što su Rolingstounsi veliki koncertni bend decenijama i nastupali u prostorima gde Bitlsi nikada nisu ni gostovali, kao na primer Madison Skver Garden s pristojnim ozvučenjem. Prekinuli su pre nego što je započeo taj posao, pravi posao na turnejama.

– Dakle, taj posao započeo je 1969. godine, a Beatlesi to nikada nisu doživeli. Odlično su svirali i ja sam bio tamo, na Shea stadionu. Odradili su sjajno koncert na stadionu. Ali Stonesi su nastavili, 70-ih smo počeli da radimo svirke na stadionima i još uvek ih izvodimo. To je stvarno velika razlika između ova dva benda. Jedan bend, na svu sreću, još uvek svira na stadionima, a drugi ne postoji.

Stounsi su inače novi singl objavili juče, posle osam godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca No1

    25. april 2020 | 08:20

    Džeger je u pravu, smešno je porediti prvi bojs bend sa jednim od najvećih rok bendova. To da su Bitlsi bili bolji je kao kad bi rekli da je Džastin Biber bolji od Metalike. Ne mešaju se babe i žabe.

  • Bluesteel

    25. april 2020 | 08:46

    Ceo zivot se bave muzikom i nisu naucili da u muzici nema bolji ili gori. Cemu ta poredjenja,ko je bolji pevac,gitarista itd.. To je za osnovce. Svidja mi se ili mi se ne svidja i tacka

  • Boža zemunac

    25. april 2020 | 08:11

    Stounsi su bolji. Da je Lenon živ,Bitlsi bi bili druga priča. Ali sa Polom su ništa. Džeger je zakon i svi u sastavu Stounsa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA