≫ 

Bob Dilan slavi 50 godina karijere: Na trostrukom izdanju i pesma sa Džordžom Harisonom iz 1970.

Na zahtev publike i zbog velikog interesa javnosti odlučeno da se svi istorijski snimci objave na jednom izdanju

  • 0
Bob Dylan, Bob Dilan Foto: Tanjug/AP

Legendarni muzičar Bob Dilan (79) najavio je trostruku CD kolekciju pod nazivom 1970 (50th Anniversary Collection) koju će objaviti 26. februara 2021. godine, u izdanju diskografskih kompanija Columbia Records i Legacy Recordings iz Njujorka, najavio je distributer za Srbiju, regionalna kompanija Menart.

Ovaj višestruki album slavi 50 godina karijere velikog Dilana, koji je aktivan od 1961. i uključuje prethodno nedostupne studijske snimke, kao i kompletnu sešn svirku u kome uz Dilana svira i čuveni Bitls - Džordž Harison, a sve je snimljeno 1. maja 1970. godine.

Pojedini delovi ovih snimaka objavljeni su u ograničenoj verziji 4. decembra kao deo izdanja Bob Dylan - 50th Anniversary Collection, ali je na zahtev publike i zbog velikog interesa javnosti odlučeno da se svi istorijski snimci objave na jednom izdanju.

Bob Dylan, Bob Dilan Foto: Tanjug/AP

Prethodno neobjavljeni snimci koji su preostali sa dva izdanja Self Portrait i New Morning, kao i svi studijski snimci nastali tog 1. maja 1970. sa Harisonom, naći će se sada zajedno na dotičnom albumu 50th Anniversary Collection.

Dilan i Harison zajedno su izveli devet pesama među kojima su originalne Dlanove numere: One Too Many Mornings, Gates of Eden, Mama, You Been On My Mind, kao i obrade - All I Have to Do Is Dream (The Everly Brothers), Matchbox (Karl Perkins).

Izdanje Bob Dylan - 1970 imaće novu naslovnu stranu i sadržaće beleške muzičara Majkla Simonsa.

Snimci sa albuma nastali su u Njujorku od 3. do 5. marta i 1. maja 1970. godine, u Studiju B - Columbia Recording Studios, dok su snimci od 1. juna do 5. avgusta i 12. avgusta, zabeleženi u Studiju E, iste kuće.

Osim Dilana, pesme su pisali i mnogi drugi autori od kojih su najpopularniji Džon Lenon i Pol Makartni na hitu Yesterday.

Veliki kantri rok muzičar Dilan bio je poslednji put gost u Srbiji na koncertu u Beogradskoj areni (sada Štark arena) pre više od 10 godina (jun 2010), kada je održao uspešan nastup za sve poklonike njegove muzike, koja traje nez prestanka pet decenija.

Video: U životu je sve moguće: Predstavljamo vam violinistkinju bez ruku

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA