30 godina od remek-dela grupe Queen, albuma "Innuendo": Prva pesma je nastala čistom improvizacijom

Na albumu se najaze vanvremenski hitovi kao što su "The Show Must Go On", "Innuendo", "Headlong",  "I'm Going Slightly Mad", "These Are the Days of Our Lives"....

  • 1
Fredi Merkjuri Brajan Mej Grupa Queen Printskrin: Youtube/ackey

Prošlo je 30 godina od objavljivanja jednog od najboljih albuma grupa Queen - "Innuendo". Tim povodom, na Jutjub kanalu poznate grupe objavljen je snimak u koejm se govori o ovom muzičkom izdanju na kojom se nalaze vanvremenski hitovi kao što su "The Show Must Go On", "Innuendo", "Headlong", "I'm Going Slightly Mad", "These Are the Days of Our Lives"....

Snimak pod nazivom "1991 – Innuendo" nas vraća u period kada je Queen stvarao svoj pretposlednji studijski album u švajcarskom gradu Montre.

- Sa pesmom "Innuendo", neko je predložio da se svira uživo, i mislili su da je to dobra ideja... Oni (članovi grupe Queen) su zapravo stvorili pesmu uživo, improvizacijom dok nije postala pesma. I tako je počelo... Fredi je pevao tamo dole i uživo sa njima, i nije bilo apsolutno nikakvog utiska od mene da je mogao biti bolestan... - rekao je producent Dejv Ričards.

Nadovezao se bubnjar Rodžer Tejlor.

- Radili smo zajedno u inostranstvu u "Mountain Studios"-u. Mislim da je Fredi tada odlučio da zapravo voli Švajcarsku, i nije želeo da studio bude ispod jezera, što je ranije želeo. Ima nekih veoma dobrih stvari na "Innuendu" - naveo je bubnjar.

- Postojao je osećaj da ponovo istražujemo našu mladost skoro zakopanu tamo negde. I bilo je zabavno. Svi smo zaista radili na svačijim idejama i nismo bili posesivni u vezi sa stvarima, tako da postoji prilično oslobođenje - rekao je gitarista Brajan Mej.

- Mislim da svi ubacivali različite ideje. Imali smo mnogo više timskog rada - rekao je basista Džon Dikon.

Početkom 1991. objavljeni su album i singl "Innuendo" i oba su ušla na britanske top liste kao broj jedan. To je ujedno bio i prvi album Queena koji je imao zlatan tiraž u SAD nakon izdavanja od abluma "The Works" 1984.

- Album je odličan - rekao je Brajan Mej, koji je takođe u snimku govorio o tome kako je nastala pesma "The Show Must Go On", koju je Fredi Merkjuri, iako teško bolestan, otpevao fantastično.

Queen - "Innuendo":

Queen - "I'm Going Slightly Mad"

Queen - "Headlong"

Queen - "I Can't Live With You"

Queen - "Don't Try So Hard"

Queen - "Ride the Wild Wind"

Queen - "All God's People"

Queen - "These Are the Days of Our Lives"

Queen - "Delilah"

Queen - "The Hitman"

Queen - "Bijou"

Queen - "The Show Must Go On"

(Telegraf.rs/izvor: udiscovermusic.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA