Profesorski koncert Mejsona i ekipe u Belexpo centru: Nick Mason's Saucerful of Secrets oduševili u Beogradu

Bubnjar Pink Floyda i njegovi muzičari imali su šta da pokažu na nastupu koji je trajao više od 2 sata

  • 2
Koncert sastava Nick Mason's Saucerful of Secrets, koji izvodi muziku Pink Floyda, održan je u Belexpo centru Foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Kada je neko majstor svog zanata, to može da se vidi iz aviona. Takav neko je veličanstveni Nik Mejson, kao i njegovi muzičari Geri Kemp iz grupe Spandau Ballet, dugogodišnji basista na turneji Pink Floyda Gaj Prat, gitarista The Blockheads-a Li Haris i klavijaturista Dom Beken.

Svi oni su kao supergrupa Nick Mason's Saucerful of Secrets, u okviru turneje "Echoes 2022" nastupili u beogradskom Belexpo centru, koji je gotovo bio ispunjen do poslednjeg mesta, a oni koji su bili na koncertu imali su šta da čuju.

Nik Mejson i ekipa su na nastupu koji je trajao više od 2 sata održali, kako bi se reklo, pravi masterclass iz rokenrola, a publika je u njihovoj "profesorskom" koncertu uživala, iako su izvođenje numere Pink Floyda iz ranijih dana koje i nisu poznate kao klasici "Another Brick In The Wall" i ostali.

Svirka je počela pesmom "One of These Days", a publika se odmah našla na noga i gromoglasno pozdravila Nika Mejsona, Gerija Kempa, Gaja Prata, Lija Harisa i Doma Bekena.

- Dobro veče. Nama je verovatno više nego vama drago što nastupamo ovde, jer ja tokom 57 godina, otkako sam na turnejama, prvi put sviram u Beogradu - rekao je Nik Mejson i dobio aplauz.

Poznati bubnjar i njegovi muzičari držali su visok nivo svrike, Belexpo centrom odjekivale su pesme Pink Floyda kao što su "Arnold Layne", "Fearless", "Obsucured Clouds".

Nik Mejson je tokom koncerta odao počast svom kolegi Sidu Baretu, koji je nastupao u grupi Pink Floyd, a svirka se nastavila.

Čuli su se pesme kao što su "When You're In", "Vegetable Man", "Atom Heart Mother", Remember a Day" i druge.

- Sada ću nešto uraditi što radi Rodžer Voters - rekao je Nik Mejson, a zatim sa ostatkom benda zasvirao pesmu "Set the Controls for the Heart of the Sun".

Nakon te numere, napravljena je kratka pauza, a onda je usledio novi set pesama Pink Floyda u izvođenju supergrupe Nick Mason's Saucerful of Secrets.

Odjekivale su pesme "Interstellar Overdrive", "Astronomy Domine", "Burning Bridges", "Childhood End" i druge. Publici u Beogradu obratili su se i drugi muzičari iz supergrupe Nick Mason's Saucerful of Secrets i zahvaljivali prisutnim obožavateljima.

Prava "ludnica" je nastala kada su Nik Mejson i ekipa izveli poznatu pesmu "Echoes". Svi su ustali sa svojim sedišta i gromoglasno podravili izvođenje ove numere.

Posle pesme "Echoes", Nik Mejson i njegovi muzičari su se povukli sa scene, a publika ih je dozivala.

Naravno, usledio je bis. Nik Mejson, Geri Kemp, Gaj Prat, Li Haris i Dom Beken su zajedničkim snagama izveli tri pesme Pink Floyda, i to "See Emily Play", "A Saucerful of Secrets", kao i "Bike".

To je ujedno bio i kraj koncerta. Nik Mejson i ostatak sastava Nick Mason's Saucerful of Secrets zahvalili su publici, koja je muzičare pozdravila aplauzima.

Bilo je to profesorski nastup, nema šta. Ako ste bili na koncertu, napišite nam kako je vama bilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    2. jun 2022 | 07:31

    kada se okupi ovakva ekipa genijalaca,kojima se na licu vidi zadovoljstvo onim sto rade,drugacije nije ni moglo da bude: vanserijski koncert! kakvo fantasticno muzicko putovanje!!!! "druzim" se sa floyd-ima 50-ak godina i sve ovo mi je bas legl'o🤗!

  • Igor

    7. jun 2022 | 08:43

    Organizacija katastrofalna,zvuk jos gori. Publika iako je svako imao svoja mesta,kao ovce su stajali na sredini sale.Dok ih obezbedjenje nije rasteralo. Daleko ispod svetskog nivoa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA