≫ 

Otvoreno pismo Rodžera Votersa Vladimiru Putinu, u njemu i jedna psovka

"Sve češće se traži da i Vama pišem, pa evo", naveo je Rodžer Voters u otvorenom pismo Putinu

  • 4
Rodžer Voters, Vladimir Putin

Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP

Nakon pisma supruzi predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Oleni Zelenskoj, ko-osnivač Pink Floyd-a Rodžer Voters je u nedelju, 25. septembra iz Los Anđelesa uputio je otvoreno pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Prenosimo ga u celosti.

"Nedavno sam čitao komentare na društvenim mrežama, pitajući se zašto sam pisao gospođi Oleni Zelenskoj, a ne gospodinu Vladimiru Putinu? Veoma dobro pitanje, drago mi je što ste postavili, evo ga.

Otvoreno pismo Rodžera Votersa Vladimiru Putinu.

Poštovani predsedniče Putin, otkako je Ruska Federacija izvršila invaziju na Ukrajinu 24. februara ove godine, pokušao sam da iskoristim svoj mali uticaj da ohrabrim prekid vatre i diplomatsko rešenje koje se odnosi na bezbednosne potrebe i Ukrajine i Ruske Federacije. U tom nastojanju napisao sam dva otvorena pisma gospođi Oleni Zelenskoj, supruzi ukrajinskog predsednika. Ova pisma su lako dostupna na internetu. Sve češće se traži da i Vama pišem, pa evo. Prvo, da li biste želeli da vidite kraj ovog rata? Ako biste odgovorili i rekli: „Da, molim vas“. To bi odmah učinilo stvari mnogo lakšim. Ako biste izašli i rekli: „Takođe, Ruska Federacija nema dalji teritorijalni interes osim bezbednosti stanovništva na Krimu, Donjecku i Lubansku koji govori ruski. To bi takođe pomoglo. Kažem ovo jer znam neke ljude koji misle da želite da pregazite celu Evropu, počevši od Poljske i ostatka baltičkih država. Ako to uradite, je*ite se, i svi bismo mogli da prestanemo da igramo očajno opasnu igru nuklearne piletine sa kojom se jastrebovi sa obe strane Atlantika čine tako prijatni i imaju je. Da, samo razneti jedni druge i svet u paramparčad. Problem je što imam decu i unuke, kao i većina moje braće i sestara širom sveta i niko od nas ne bi uživao u tom ishodu. Dakle, molim Vas gospodine Putin da mi udovoljite i da nas u to uverite.

U redu, nazad za sto, ako sam dobro pročitao Vaše prethodne govore, da li biste želeli da pregovarate o stanju neutralnosti za suverenu susednu Ukrajinu? Je li tako? Pod pretpostavkom da bi se o takvom miru moglo pregovarati, on bi morao da uključuje apsolutno obavezujući sporazum da se nikada više ne vrši invazija na bilo koga. Znam, znam, SAD i NATO napadaju druge suverene zemlje na kapu ili za nekoliko barela nafte, ali to ne znači da treba, vaša invazija na Ukrajinu me je potpuno iznenadila, bilo je gnusan agresorski rat, izazvan ili ne.

Kada mi je gospođa Zelenska odgovorila preko Tvitera, bio sam veoma iznenađen i silno dirnut, ako biste mi odgovorili, ja bih Vas silno poštovao zbog toga, i shvatio bih to kao častan potez u pravom smeru ka održivom miru.

Iskreno Vaš, Rodžer Voters", navodi se u otvorenom pismo.

Inače, koncert Rodžera Votersa u Poljskoj se neće održati, a kao razlog se navodno navodi upravo njegovo pismo Oleni Zelenskoj.

Evo i Votersove objave na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    27. septembar 2022 | 10:06

    Kazu Putun se sav potresao,pa ne bih da citam da se i ja ne potresem 😂🤣😂🤣😂🤣

  • Trgomir

    27. septembar 2022 | 10:37

    usa preko pevaca pregovara sa Rusijom?

  • BG011

    27. septembar 2022 | 15:52

    Mislim da je pismo zavrsilo u korpu za djubre, tako da vajdebneće biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA