≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održani "Teodora fest" i Međunarodni festival folklora mladih "U ritmu Jablaničkog srca" u Lebanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Subota i nedelja 12. i 13 avgust tekuće godine bili su rezervisani, u okviru ovog festa, za nastup poznatih srpskih di-džejeva

  • 0
Međunarodni folklor u Lebaneu Foto: Tomislav Stevanović

U organizaciji Turističke organizacije opštine Lebane, lebanskog Doma kulture, i lokalne samouprave u ovoj varoši na obalama reke Jablanice u tri dana 11,12, i 13 avgusta tekuće godine održana su dva muzička festivala: Muzički festival "Teodora fest" i Međunarodni festival folklora mladih "U ritmu Jablaničkog srca" jedanaesti put za redom...

"Teodora fest" posvećen carici Teodori, ove 2023.godine okupio je gotovo sve ljubitelje rok muzike,hard roka, hevi metala ,progressiv house-a,rejv zvuka i drugih modernih ritmova iz više regiona Srbije. U petak uveče 11.og avgusta hitovima "Hajde da se volimo","Na raskršću" i drugim hitovima grupa Kerber izazvala je pravi urnebes mladjane publike na platou ispred Doma kulture u Lebanu.

Oba muzička festivala ovom prilikom biranim rečima otvorio je Marko Denić direktor Turističke organizacije opoštine Lebane.

Subota i nedelja 12. i 13 avgust tekuće godine bili su rezervisani, u okviru ovog festa, za nastup poznatih srpskih di-džejeva.

Jedanaesti Međunarodni festival folklora mladih "U ritmu Jablaničkog srca" ove godine je takođe trajao dva dana: u subotu i nedelju(danas) u centru ove varoši. Nastupile su folklorne grupe izSrbije, Severne Makedonije, Grčke, Bugarske, Crne Gore i Poljske prezentirajući što bolje svoje nacionalne igre i kola. Nakon velikog defilea učesnika ove folklorne smotre ulicama Lebana, od pomoćnog terena FK“Radan“ do Doma kulture, u centru Lebana razvilo se zajedničko kolo svih učesnika u narodnim nošnjama što je bio pravi doživljaj za ljubitelje folklora iz Lebana, Leskovca i drugih opština Jablaničkog upravnog okruga, ali i drugih okruga centralne Srbije i naše južne pokrajine - KIM.

"Iako je ovaj festival folklora takmičarski za nas su svi koji ove godine učestvuju na manifestaciji su pobednici. Na taj način se najlepše afiurmišu sve tradicionalne kulturne vrednosti našeg kraja...," rečeno

nam je u lokalnoj samouptravi Lebana.

(Toma Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA