≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poslušajte novu pesmu Olivera Dragojevića "Ne mogu ti reći"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Obožavatelji su bili oduševljeni nakon što su čuli ovu pesmu

  • 1
Oliver Dragojević Foto: Z. Milutinovic/ATAImages

Objavljena je nova pesma Olivera Dragojevića koja nosi naziv "Ne mogu ti reći", koji je čuveni muzičar snimio pre svoje smrti. Muziku i tekst ove numere je uradio Matko Štimac, dok je aranžer Eduard Botrić.

Oliverova porodica odlučila da nam da priliku da ga se setimo, još jednom osetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije – kroz njegovu muziku.

Gotovo dve godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vredno snimao do svog poslednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisećanja na sve njegove komentare i smernice, kako bi se sve pesme napravile sa sigurnošću za njegovo odobravanje.

I nastao je album sa novim pesmama Olivera – „Dolaziš“. Njegova porodica je objasnila kako je album nastao:

“Sa Oliverovim odlaskom nasledili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvek bili pratnja na njegovom putu. Osetili smo potrebu da objedinimo pesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih saradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovek, ali kad se radilo o muzicii, uvek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onaj nivo kojom bi sam bio zadovoljan.

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pesma “Ne mogu ti reći” autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma.

Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, muzičarima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudelovali u realizaciji ovog albuma.

Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove muzike uživati u ovom albumu i da će se i ove pesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada.” – emotivna je I zahvalna bila Oliverova porodica.

Album od dvanaest pesama predstavlja prvi singl – „Ne mogu ti reći“ koji je napisalo Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

"Biti deo Oliverovog opusa, tog mora pesama, biti makar jedna kap, jedna od poslednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pesmu otpevao baš On.", emotivan je bio je Matko Šimac.

Spot za pesmu radio je Matko Petrić koji već mnogo puta sarađivao sa Oliverom te najbolje poznaje Oliverov vizuelni senzibilitet. Posebno emotivan momenat je pojavljivanje Oliverovog unuka Tonija u spotu koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sećanju na jednog od najvećih.

„Sa Oliverom sam sarađivao i kao muzičar i kao reditelj. Moj prv snimak kao bubnjara u studiju je bila za pesmu 'Ostani' sa CD-a 'Neka nova svitanja'. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu sa njim i Dupinima. Radili smo spotove 'Sreća' , 'Gdje to piše'. U prvom momentu nisam hteo prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtevno i preodgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam. Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot.“ – rekao je Marko Petrić.

Pesma "Ne mogu ti reći" dostupna je na svim streaming servisima.

Pogledajte spot za pesmu"Ne mogu ti reći" koju izvodi Oliver Dragojević:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA