≫ 

Sergej i Voja kao robijaš i profesor u potrazi za spasenjem: Predstava "Voz" na Brionima (FOTO)

Predstava "Voz“ premijerno je izvedena u Zvezdara teatru 2015. godine

  • 0
predstava voz, zvezdara teatar Foto: Matija Jovanović

Predstava Voz“ po tekstu Кormaka Makartija u adaptaciji i režiji Voje Brajovića, gostuje 16. i 17. avgusta u pozorištu „Ulisis“ na Brionima. Ova duodrama u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović izvešće se u Tvrđavi Minor na Malom Brionu u okviru 19. sezone pozorišta „Ulisis“, koje su utemeljili glumac i reditelj Rade Šerbedžija i pisac Borislav Vujčić.

Predstava „Voz“ premijerno je izvedena u Zvezdara teatru 2015. godine. „Voz“ je priča o susretu Crnog (Sergej Trifunović), bivšeg zatvorenika koji je izgubio sve osim vere u Boga i Belog (Voja Brajović), profesora ateiste koji više ne veruje ni u šta, čak ni u smisao života, pa je tako spreman da izađe pred brzi voz i sve okonča. Njihov susret i razgovor, svojevrsna su potraga za nadom i spasenjem. Oni ne nude nikakva krajnja rešenja i odgovore već postavljaju brojna pitanja koja će gledaoci dugo posle predstave sami pokušavati da odgonetnu.

predstava voz, zvezdara teatar Voja Brajović i Sergej Trifunović Foto: Matija Jovanović

Nakon odgledanog filma „Poslednji voz“ (The Sunset Limited), kojeg je po Makartijevom tekstu režirao Tomi Li Džouns koji u filmu tumači ulogu Belog, dok je Crni glumac Samjuel L. Džekson, Voja Brajović je dobio ideju za ovu predstavu.

- Inspirisan delom Кormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega,

čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč - kaže glumac i reditelj Voja Brajović.

Predstava „Voz“ je odigrana više od 150 puta, gostovala je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, osvojivši niz značajnih nagrada.

VIDEO: Voja Brajović se oprostio od Milene Dravić rečima Dušana Makavejeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA