"Labudovim jezerom" počinje 151. sezona Narodnog pozorišta u Beogradu

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta: od 11h do 15h i od 17h do početka predstava

  • 0
Labudovo jezero "Labudovo jezero" / Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Nova sezona Narodnog pozorišta zvanično će biti otvorena baletom „Labudovo jezero“, P. I. Čajkovskog, večeras, 1. oktobra, u 19:30h na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

"Labudovo jezero" karakteriše koreografska postavka Konstantina Kostjukova i veličanstvena scenografija i kostimi proslavljenog kreatora Renata Balestre. Solisti su Tatjana Tatić, Igor Pastor, Jovica Begojev, Randol Betankourt, uz celokupni ansambl Baleta. Dirigent je Đorđe Pavlović.

Iste večeri u 20:30h na sceni „Raša Plaović“ biće izvedena drama „Carstvo mraka“ Nikolajeviča Tolstoja, a u režiji Igora Vuka Torbice, višestruko nagrađivana predstava na mnogim festivalima.

Dragutin Matić, Dragutin Matić, "Andre Šenije" / Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Operska sezona u godini jubileja (100 godina od osnivanja) otvara se u sredu, 2. oktobra, sa predstavom „Andre Šenije“ Umberta Đordana, a u režiji Đandomenika Vakarija. Dirigent je Đorđe Pavlović, a solisti su Dušan Plazinić, Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragutin Matić i Višnja Popov.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta: od 11h do 15h i od 17h do početka predstava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA