• 0

Predstavljena nova sezona Reflektor teatra pod sloganom "OPET SLOBODA"

Predstave Reflektor teatra se bave važnim socijalno-političkim pitanjima, imaju glasnu poruku, edukativne su i pomažu unapređenju ljudske svesti

  • 0
reflektor teatar

Foto: Nemanja Jovanović/Đorđe Živadinović Grgur

Održana je konferencija za medije povodom predstavljanja nove pozorišne sezone Reflektor teatra, na kojoj su govorili glumac i direktor Marko Panajotović, kao glumac i član Upravnog odbora, Đorđe Živadinović Grgur.

Prošla sezona, epidemija i položaj pozorišta u državi predstavila je jedan veliki izazov kako za celu nezavisnu scenu Beograda i Srbije, pa tako i za sam Reflektor teatar koji ni ovoga puta nije sedeo skrštenih ruku i svoje aktivnosti prilagodio je situaciji, kreiranjem brojnih digitalnih sadržaja na različitim online platformama, ali i održavanjem redovnog pozorišnog repertoara kada je to bilo moguće, uz poštovanje epidemioloških mera.

reflektor teatar

Foto: Nemanja Jovanović/Marko Panajotović

 - Ove godine osmišljeni su novi projekti i sa nestrpljenjem očekujemo da vam ih predstavimo. Imali smo tešku sezonu, nije bilo finansijskih donacija. Sezonu počinjemo sa repertoarom od četiri predstave, prva po redu biće "Muskarčine" koja ulazi u devetu godinu izvođenja, a zakazana je za 14. februarkaže direktor Panajotović.

reflektor teatar

Foto: Nemanja Jovanović

Event događaja: https://www.facebook.com/events/3239517612815113/

Predstave Reflektor teatra se bave važnim socijalno-političkim pitanjima, imaju glasnu poruku, edukativne su i pomažu unapređenju ljudske svesti. To sve nudi i predstava "Sumnjivo lice" koja nam otvara oči ukazom na politički sistem u zemlji i eventualnoj borbi protiv istog, a zakazana je već za 25. Februar na Dorćol Platz-u.

reflektor teatar

Foto: Nemanja Jovanović

Na koji način će ove godine zasijati svetla Reflektora objašnjava njen direktor:

- Sezona se zove "Opet sloboda“, imaćemo čak četiri nove premijere, to je dosta ambiciozan plan, ali imamo kapaciteta i smatram da ćemo imati sjajnu sezonu.

Najavljujući novu sezonu pod sloganom “Opet sloboda”, Panajotović i Grgur predstavljaju i nove projekte – prvi je rad na predstavi koja se tiče upravo slobode, kako lične tako i političke a premijera nas očekuje u maju. Sledeća premijera zakazana je za septembar, a tiče se Ustava i prava građana. U decembru se Reflektor teatar bavi pitanjem ekologije i zagađenja vazduha, pa direktor i sam pita “da li imamo predstavu o zagađenju vazduha u Srbiji?

reflektor teatar

Foto: Nemanja Jovanović

Novosti i lepe vesti u pozorištu tiču se i povratka Minje Bogavac koja sprema autorski projekat pod nazivom “Mrzim pozorište”.

- Drago mi je što je opet sa nama, predstava prikazuje njeno iskustvo u pozorištu i pozorište kao umetničku formu koja se bori protiv određenih anomalija u društvu - priča Panajotović.

Reflektor teatar uvodi još jednu novinu: donacije građana i građanki kao podrška nezavisnom pozorištu, putem Patreon aplikacije.

reflektor teatar

Foto: Nemanja Jovanović

Poslednja poruka ove konferencije predstavlja bolju godinu, bolje sutra, i bolji položaj kulture i pozorišta  pod sloganom "Hajde da svi zajedno svetlimo u mraku.“

Repertoar možete pogeldati OVDE.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima