Predstavljena nova sezona Reflektor teatra pod sloganom "OPET SLOBODA"

Predstave Reflektor teatra se bave važnim socijalno-političkim pitanjima, imaju glasnu poruku, edukativne su i pomažu unapređenju ljudske svesti

  • 0
reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović/Đorđe Živadinović Grgur

Održana je konferencija za medije povodom predstavljanja nove pozorišne sezone Reflektor teatra, na kojoj su govorili glumac i direktor Marko Panajotović, kao glumac i član Upravnog odbora, Đorđe Živadinović Grgur.

Prošla sezona, epidemija i položaj pozorišta u državi predstavila je jedan veliki izazov kako za celu nezavisnu scenu Beograda i Srbije, pa tako i za sam Reflektor teatar koji ni ovoga puta nije sedeo skrštenih ruku i svoje aktivnosti prilagodio je situaciji, kreiranjem brojnih digitalnih sadržaja na različitim online platformama, ali i održavanjem redovnog pozorišnog repertoara kada je to bilo moguće, uz poštovanje epidemioloških mera.

reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović/Marko Panajotović

 - Ove godine osmišljeni su novi projekti i sa nestrpljenjem očekujemo da vam ih predstavimo. Imali smo tešku sezonu, nije bilo finansijskih donacija. Sezonu počinjemo sa repertoarom od četiri predstave, prva po redu biće "Muskarčine" koja ulazi u devetu godinu izvođenja, a zakazana je za 14. februarkaže direktor Panajotović.

reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović

Event događaja: https://www.facebook.com/events/3239517612815113/

Predstave Reflektor teatra se bave važnim socijalno-političkim pitanjima, imaju glasnu poruku, edukativne su i pomažu unapređenju ljudske svesti. To sve nudi i predstava "Sumnjivo lice" koja nam otvara oči ukazom na politički sistem u zemlji i eventualnoj borbi protiv istog, a zakazana je već za 25. Februar na Dorćol Platz-u.

reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović

Na koji način će ove godine zasijati svetla Reflektora objašnjava njen direktor:

- Sezona se zove "Opet sloboda“, imaćemo čak četiri nove premijere, to je dosta ambiciozan plan, ali imamo kapaciteta i smatram da ćemo imati sjajnu sezonu.

Najavljujući novu sezonu pod sloganom “Opet sloboda”, Panajotović i Grgur predstavljaju i nove projekte – prvi je rad na predstavi koja se tiče upravo slobode, kako lične tako i političke a premijera nas očekuje u maju. Sledeća premijera zakazana je za septembar, a tiče se Ustava i prava građana. U decembru se Reflektor teatar bavi pitanjem ekologije i zagađenja vazduha, pa direktor i sam pita “da li imamo predstavu o zagađenju vazduha u Srbiji?

reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović

Novosti i lepe vesti u pozorištu tiču se i povratka Minje Bogavac koja sprema autorski projekat pod nazivom “Mrzim pozorište”.

- Drago mi je što je opet sa nama, predstava prikazuje njeno iskustvo u pozorištu i pozorište kao umetničku formu koja se bori protiv određenih anomalija u društvu - priča Panajotović.

Reflektor teatar uvodi još jednu novinu: donacije građana i građanki kao podrška nezavisnom pozorištu, putem Patreon aplikacije.

reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović

Poslednja poruka ove konferencije predstavlja bolju godinu, bolje sutra, i bolji položaj kulture i pozorišta  pod sloganom "Hajde da svi zajedno svetlimo u mraku.“

Repertoar možete pogeldati OVDE.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA