Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncert Kraljevske baletske akademije u 21. maja u Pozorištu na Terazijama

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

To će ujedno biti i prilika da sve studentkinje, različitih uzrasta pokažu svoje baletsko znanje i dostignuće, kroz izvanredan nastup

  • 0
balet, balerina Foto: Pixabay

Godišnji koncert beogradske Kraljevske baletske akademije (Royal Academy of Dance) biće održan u ponedeljak, 20. maja u 18.30 časova u Pozorištu na Terazijama. Koncert će otvoriti ambasador Velike Britanije, njegova ekselencija gospodin Edvard Ferguson.

To će ujedno biti i prilika da sve studentkinje, različitih uzrasta pokažu svoje baletsko znanje i dostignuće, kroz izvanredan nastup.

Kraljevska baletska akademija je svetski lider u edukaciji igre, međunarodno priznata organizacija sa najvišim standardima predavanja i učenja. Sa bazom u Londonu, Akademija je prisutna u 80 zemalja širom sveta. Srbija se takođe našla na toj velikoj listi zemalja koje imaju beneficije da uče i rade sa najkvalitetnijim kadrovima iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Centar za edukaciju baletskih igrača u Srbiji vodi Ana Došen, prvi student sa ovih prostora, na Akademiji, a beogradska škola i njene učenice imaju već dugi niz godina najviše rezultate u poređenju sa školoma u celom svetu.

Ana Došen je profesionalni baletski igrač sa više od 20 godina iskustva na sceni i pedagoškom radu u nastavi klasičnog baleta. Svoje profesionalo usavršavanje e nastavila je u Londonu na Kraljevskoj baletskoj akademiji, gde je 2011. godine završila program za zvaničnog i registrovanog predavača te renomirane ustanove.

Beogradska "Royal Academy of Dance" počela je sa programima, ispitima i radom 1. septembra 2011. Od samog početka Ana Došen je imala veliku podršku od tadašnjeg ambasadora Velike Britanije gospodina Majkla Devenporta, kao i gospodina Denisa Keef-a i njihovih supruga, sada joj daje veliko ohrabrenje ambasador Velike Britanije - njegova ekselencija gospodin Edvard Ferguson, kao i njegova supruga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA