≫ 

U ovoj evropskoj metropoli je najskuplje iznajmiti Airbnb smeštaj

Saznajte u kojoj prestonici Evrope je najskuplje, a u kojoj najjeftinije iznajmiti smeštaj preko AirBnb platforme

  • 0
Monako Foto: Pixabay

Mnogi turisti već godinama unazad odsedaju u Airbnb smeštaju širom sveta, a kao glavne razloge navode odličan izbor stanova i povoljne cene. 

Iako na cenu utiču mnogi faktori, od države i grada, do same lokacije i tipa smeštaja, britanska agencija za prodaju stanova "Sell house fast" istraživala je cene AirBnb smeštaja u 49 evropskih prestonica.

Tako je pronađeno da raskošan Monako ima najviše cene, što govori činjenica da je za noćenje u ovom gradu potrebno da izdvojite neverovatnih 349 dolara, odnosno oko 36.100 dinara.

Na drugom mestu se nalazi London, a najviše cena smeštaja iznajmljena preko AirBnb platforme iznosi 222 dolara, tačnije oko 23.000 dinara.

Andora la Vela, glavni i najveći grad Andore, takođe drži jake cene, tako da za jednu noć u prestonici turista mora da plati 184 dolara ili 19.000 dinara.

airbnb foto: pixabay.com

Ukoliko planirate da putujete u Italiju, Francusku, Španiju, Nemačku ili Portugaliju, kao i da u prestonicama ovih država iznajmite smeštaj putem AirBnb-a, dobro bi bilo da znate da je za noćenje u Rimu potrebno da odvojite 17.718 dinara, u Madridu 14.298, u Berlinu 11.812 i Lisabonu 9.014.

Kada je reč o Srbiji, Beograd je na 44. mestu najskupljih Airbnb smeštaja sa cenom noćenja od 52 evra.

Da li ste nekada iznajmljivali smeštaj preko AirBnb platforme i koliko novca ste u proseku plaćali? Pišite nam u komentarima!

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA