≫ 

Zaboravite na dolaženje 2 sata ranije na aerodrom: Koliko će trajati procedure pre ukrcavanja?

Putnici će morati da nose maske, a većina aviona će biti popunjena sa 20 odsto kapaciteta.

  • 4
Aerodrom Foto: Pixabay

Nakon što se ukine karantin, otvore granice i avioni ponovo počnu da lete, ukrcavanje u avione zbog medicinskih pregleda bi moglo da traje i po četiri sata, upozoravaju stručnjaci.

Prema pisanju britanskog Mirora, putnici bi mogli da čekaju dugo na ukrcavanje, a pretpostavlja se da će potrajati pet godina dok se sve vrati u normalu kao pre izbijanja pandemije korona virusa.

Avio industrija je pretrpela najveću štetu budući da su svi komercijalni letovi obustavljeni, a putnici će nakon ukidanja karantina biti primorani na "nekomforne uslove" putovanja.

Putnici će morati da nose maske, a većina aviona će biti popunjena sa 20 odsto kapaciteta.

Prema rečima stručnjaka, čak i kada bi se vakcina i večeras pronašla, najmanje dve godine bi bilo potrebno da se vrate u normalu.

- Letovi će biti retki, malo mesta slobodno, cene će biti više i putovaće se pod nekomformnim uslovima zbog nošenja zaštitne opreme i socijalnog distanciranja - smatraju stručnjaci.

Od početka epidemije broj Britanaca koji koriste automobile nikada veći nije bio, piše Miror i podseća da je Vlada rekla da mere neće biti ublažene dok ne bude sigurno da drugog talasa neće biti.

Video: Struka: Na putu smo da dobijemo prvu rundu, virus se razvija u svim vremenskim uslovima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • y

    30. april 2020 | 13:37

    Nema o letenja ništa više.

  • madjar

    30. april 2020 | 15:34

    Najbolje je onda i da nelete nikad jer nikakve svrhe nema ni 20% popunjenosti ni 4 sata čekanja Zamislite 10 letove u roku od samo 2 sata koji broj ljudi će naći na terminalu i čekati da se ukrca Stvarno suludo i glupo

  • Tihomir

    30. april 2020 | 15:24

    Koje gluposti a u gradskom busu moze 100

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA