≫ 

Korona pustoš na Hvaru, padaju cene pića s 50 na 25 kuna, noćenje 7-8€: "Ovako nije bilo ni u ratu"

Na Hvaru su očajni zbog toga što na ostrvu još uvek nema turista

  • 21
hvar, hrvatska Foto: Pixabay.com

Na hrvatskom ostrvu Hvar kao da je mart ili novembar, otvoreno je tek nekoliko restorana, cene pića su prepolovljene, a noćenje košta sedam do osam evra.

Umesto turističke gužve i razuzdanih after-partija, na ovom hrvatskom ostrvu dogodila se after korona pustoš, piše Slobodna Dalmacija.

- Nigde se toliko ne prate vesti o koroni u svetu kao na Hvaru. Nigde se kao kod Hvarana ne prati ova revolucija u Americi. Stalno mislimo šta će Tramp učiniti. Jer, ako to ne stane, odneće đavo i ono malo Amerikanaca šta su nam i mislili da dođu kasnije - rekao je portalu jedan stanovnik Hvara.

hvar, hrvatska Foto: Pixabay.com

Jurica Tomičić, vlasnik jednog od poznatijih hvarskih restorana "Kod kapetana", koji tradicionalno u restoranu "Šaran" u Beogradu jednom godišnje organizuje Hvarske dane, opisuje stanje kroz svoje radnike. Prošle godine je u ovo doba već imao deset prijavljenih ljudi. Ove nema nijednog.

- Lani je u ovo doba godine u hvarskoj luci bilo već 400 do 500 jahti i jedrilica. Ove godine sam prebrojao deset jedrilica, koje čak nisu u čarteru; 56 mi je godina, već 41 se bavim ugostiteljstvom, i reći ću vam otvoreno - ovo još nisam doživeo. Ma, ni u ratu. Nema nigde nikoga. Nisam otvorio jer nemam za koga. Otvoriću možda 15. juna, možda 1. jula... Nije dobro. Samo na području grada Hvara ima više od sto restorana. A gde su objekti brze prehrane... Kako će to sve preživeti, nemam pojma. Ne, ne, nije dobro - ističe Tomičić.

Video: Divlje svinje sa Brača doplivale do kopna

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    7. jun 2020 | 09:55

    Samo vi cekajte amere.

  • Mexico

    7. jun 2020 | 10:13

    Plaćaćete vi da vam dolaze turisti,a nadam se da nijedan Srbin tamo neće otići....

  • GuruMatik citostatik

    7. jun 2020 | 10:16

    Da, hvala Bogu, Razvrat, sodoma I gomora , partijanje. Blud, nemoral, teen I ostali nazovi manijaci. Normalnim i bogougodnim je jasno zašto nema gostiju. Sve se vraća, sve se plaća. Samo jedan je sudija, zapamtite to dragi i drage moje 🌹 Sačuvajte dušu 🙌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA