≫ 

Barselona otvorila plaže i već je gužva: Španci se zabavljaju uz (ne)poštovanje bezbednosnih mera

"Uživajmo na plaži odgovorno. Ne zaboravimo da nije dozvoljeno kupanje, sunčanje niti grupni sportovi", izjavila je gradska policija Barselone...

  • 2
Spain Virus Outbreak, Barcelona, Barselona, Španija, plaža Foto: Tanjug/AP

Barselona je u sredu ponovo otvorila svoje plaže i parkove jer je gradska vlast blago umanjila zdravstvene mere, i time omogućila ljudima da se šetaju ili vežbaju.

Fotografije prikazuju veliki broj Španaca koji na plažama uživaju u druženju i zabavi.

- Uživajmo na plaži odgovorno. Ne zaboravimo da nije dozvoljeno kupanje, sunčanje niti grupni sportovi - izjavila je gradska policija Barselone.

Međutim, primećeno je kako mnogi leže na suncu ili ispijaju kafu na pesku, rekao je dopisnik AFP-a, pri čemu policija uglavnom zatvara oči.

- Dva meseca nisam videla more - rekla je Helena Prades, 43-ogodišnja psihološkinja koja je sa koleginicom sedela na pesku, a obe su nosile maske.

- Želele smo da čujemo zvuk talasa i prošetamo malo po pesku.

Grad je takođe otvorio svoje parkove koji su zatvoreni od početka pandemije, 14. marta, kao što je Park Guell koji je projektovao poznati katalonski arhitekta Antoni Gaudi.

Pravila koja se tiču upotrebe plaže bila su zbunjujuća zbog mešovitih poruka početkom nedelje, jer su pojedini gradski zvaničnici rekli da će sunčanje biti dozvoljeno sve dok se održi društveno distanciranje, a drugi su, pak, bili izričiti da je sunčanje zabranjeno.

Video: Grci okupirali plaže, ljudi se zabavljaju kao da je jek sezone i da korona nije prisutna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA