≫ 

Portugalski Rim izabran za najbolju evropsku destinaciju u 2021. godini: Braga - novi turistički raj

Treći po veličini grad u Portugaliji, smešten u severozapadnom delu zemlje, istovremeno je jedan od najstarijih i najsavremenijih gradova u ovoj evropskoj zemlji

  • 1
foto Pixabay foto Pixabay

Na izboru za najbolju evropsku destinaciju u 2021. godini, u organizaciji European Best Destinations (EBD), pobedu je odneo grad Braga u Portugalu.

Stotine hiljada turista iz više od 190 zemalja sveta izabralo je „portugalski Rim“ kao grad koji bi svakako vredelo posetiti.

Braga ima šta da nudi svakom turisti, navedeno je na stranici organizatora izbora za najbolju evropsku destinaciju u ovoj godini.

Treći po veličini grad u Portugaliji, smešten u severozapadnom delu zemlje, istovremeno je jedan od najstarijih i najsavremenijih gradova u ovoj evropskoj zemlji. Nalazi se na brežuljku, na nadmorskoj visini od 180 metara.

Turisti izdvajaju Bragu kao obaveznu destinaciju za sladokusce, ali i ljubitelje šopinga. Ovaj grad je takođe obavezna destinacija za one koji žele da posete crkve i manastire.

Neverovatno romantičan, Braga je jedan od gradova u Evropi čiji su stanovnici ocenili kvalitet života najvišom ocenom i među onima koji imaju najbolji kvalitet života u svetu. Ukoliko brinete o panmediji korona virusa, ovaj grad će vam i taj adut „izbiti iz ruke“. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj prepoznala je Bragu po brzom i inovativnom odgovoru vlasti da zaustave epidemiju korona virusa zaštitom naugroženijih.

Takođe, Braga je proglašena najboljim destinacijom za investiranje u Evropi.

Dinamična, kulturna, gastronomska, istorijska, Braga je destinacija koju možete da posetite u bilo koje doba godine. Ovaj grad živi 365 dana godišnje, bezbedan je i pruža čitavu lepezu mogućnosti za kvalitetan i nezaboravan odmor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA