• 7

Usvojena odluka o ulasku stranaca: Pod kojim uslovima i iz kojih država može da se uđe u Srbiju

Sa primenom ove odluke počinje se 24. jula u ponoć

 • 7
Turisti, putovanja, aerodrom, koferi

Foto: Shutterstock

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je današnju odluku Vlade kojom je usvojila Zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv Kovid-19 i potvrda o preležanoj bolesti, prilikom ulaska određenih stranih državljana u Srbiju.

- Devizni priliv od turizma povećan je za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu. Novom odlukom Vlade možemo da očekujemo još veći priliv stranih turista, samim tim uspešnu turističku sezonu i značajnu ekonomsku dobit - istakla je Matić.

Lica koja poseduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji koje izdaju navedene države: Gruzija, Kraljevina Monako, Republika Kipar, Republika Liban, Republika Moldavija, Republika San Marino, Republika Tunis, Republika Hrvatska, Slovačka Republika mogu da uđu u Srbiju sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji od subote, 24. jula u 00:00 časova.

U najskorije vreme se očekuje da i građanima Republike Jermenije, Sirijske Arapske Republike i Arapske Republike Egipat bude omogućen ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Liberalizacija ulaska u zemlju se ogleda  i u tome što je za 16 zemalja doneta odluka da se dozvoli ulaz licima koja imaju potvrdu o preležanoj  bolesti Kovid -19, pozitivan PCR ili antigen test, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 meseci.

Primena za svih 16 zemalja počinje u subotu, 24. jula u 00:00 časova, a zemlje koje su obuhvaćene su: Veliko Vojvodstvo Luksemburga, Kneževina Andora, Kraljevina Španija, Republika Austrija, Republika Bugarska, Republika Grčka, Republika San Marino, Republika Slovenija, Republika Tunis, Republika Turska, Republika Hrvatska, Rumunija, Savezna Republika Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska Konfederacija, Kraljevina Danska.

Video: Postavljen aparat za bezkontaktnu kupovinu maski na aerodromu Nikola Tesla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sasa

  Vakcinisan iz Gruzije moze da udje ,a vakcinisan u Nemackoj ne moze..Verovatno imamo vise turista iz Gruzije nego iz Nemacke.

  2
  2

  Podelite komentar

 • Sasa

  Po ovome ispada da nemcima ne priznajemo vakcine...

  3
  1

  Podelite komentar

 • Mirjana

  Valjda mogu da udju sa negativnom PCR testom a, a ne potizivnom. Cist fasizam u celom svetu.

  3
  3

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima