≫ 

Ko putuje u sopstvenoj režiji na ovo grčko ostrvo, neka razmisli još jednom - evo i zašto

Na Krit se možda čak više isplati ići u organizaciji turističke agencije nego u sopstvenoj

  • 5
Krit Plaža Šejtan Limani nedaleko od Hanje / pixabay.com

Kako se bliži početak letnje sezone, tako i mnogi srpski turisti imaju bezbroj pitanja. A to se posebno odnosi na ostrvo Krit

Ne samo zato što je u pitanju jedno od interesantnijih grčkih ostrva, nego i zato što ne postoji direktna avionska linija između naše zemlje i Krita. Letovanje na tom ostrvu je samim tim komplikovanije za sve, koji su raspoloženi da ga posete u sopstvenom angažmanu, a bez bilo koje turističke agencije,

Aranžmani za Krit

Dodatno je otežano svima koji su zainteresovani za letovanje na Kritu samim tim što su praktično prinuđeni da idu preko agencije.

Obično se organizju čarter letovi, ali to samo u jeku sezone. A onda se neretko čuje i za brojne pehove... te avion kasnio, te se desio ovaj ili onaj kvar... te nisu bili obezbeđeni putnici za to vreme i slično. Naravno da to nije pravilo, ali su ipak reelne situacije, o kojima smo imali prilike da čitamo.

Treba sagledati celokupnu ponudu, pa pronaći onu varijantu vam odgovara u svakom smislu, a ne samo u finansijskom.

Krit u samostalnoj režiji

Krit Taverna iznad plaže Falasarna / pixabay.com

Ali Srbi ne bi bili Srbi kada se ne bi dosetili rešenja. Tako su se mnogi odlučivali da se prevezu do atinske luke Pirej automobilom, pa onda da se upute trajektom do Krita.

Druga opcija je bila da kupe karte za direktan let Beograd – Atina. A zatim iz prestonice Grčke da odu na Krit.

Naravno da je u praksi sve to moguće, a možda čak i za nijansu jeftinije, nego kada na ovo grčko ostrvo odlučite da idete preko neke turističke agencije. Međutim, pitanje koje je mnogo bitnije u toj situaciji jeste - da li je to zaista isplativo?

Mislimo na prvom mestu na vaš umor i maltretiranje, kroz koje ćete neizostavno morati da prođete. Pored toga što bi trebalo da uklopite letove, morate voditi računa i o detaljima koji su vezani za mogućnost kašnjenja aviona iz Beograda. A sa druge strane, ako ne uklopite dobro dolazak na atinski aerodrom i polazak sa njega, lako se može dogoditi da čekajući da krene avion za Krit izgubite volju i da ga posetite.

Ukoliko se odlučite za opciju automobil – trajekt, možda je sve u određenoj meri jednostavnije i manje komplikovano. Ali opet iziskuje vaše angažovanje, jer je potrebno da rezervišete i karte za trajekt do Krita. Posebno ako odlučite da na letovanje odete u jeku sezone. A ako to ne učinite, lako se može desiti i da nećete naći kartu, pa ćete onda biti prinuđeni da sačekate naredni trajekt.

Savet: ne komplikujte!

Krit Jedna od mnogobrojnih pravoslavnih crkvi koje ćete videti usput / pixabay.com

Koliko god da vam se možda i ne dopada ideja da na Krit odete preko izabrane turističke agencije, ne bi trebalo da se pokajete ako se za tu opciju odlučite. Zapravo ćete tako jedino i moći da u potpunosti uživate u ovom rajskom ostrvu.

Nema potrebe da komplikujete sebi život, istražujući mogućnost da organizujete samostalno letovanje na Kritu. 

Uplatom aranžmana u odabranoj agenciji, vi ste kao putnik zaštićeni i u slučaju otkaza putovanja, a po tačno definisanim uslovima, koji su navedeni u Ugovoru o putovanju. Upravo ćete taj dokument biti obavezni da potpišete prilikom uplate, pa pažljivo pročitajte sve odredbe pre toga.

Čak i ako budete platili malo više aranžman za Krit, shvatićete vremenom da je to u ovoj situaciji definitivno bolja opcija. Ali ako ste baš avanturističkog duha, te želite samostalno da otkrivate nove destinacije, onda je to ostrvo definitivno za vas odličan izbor. Jedina prepreka može da bude nemogućnost direktnog leta od Srbije do Krita, mada i za to postoji odlično rešenje.

A sada da čujemo koje je vaše mišljenje – letovanje na Kritu preko agencije ili u sopstvenoj organizacijii?

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristijan

    6. mart 2020 | 20:06

    Krit je magično ostrvo,ko jednom ode uvek se rado vraća.

  • Bojan

    8. mart 2020 | 10:21

    Ne lupajte, prvo u sopstvenoj režiji je u pola jeftinije, drugo iz Atine za Krit avion ide svakih sat do dva kao i do ostalih ostrva i to za sitne pare, treće trajekt od Atine do Krita putuje 6 do 12 sati a karte su preskupe i često nekoliko puta skuplje od avionskih karata još kad se doda trošak puta do Atine naravno da je bolja opcija ići avionom preko Atine ili Soluna, a da ne pominjem da ima jeftinih letova iz Budimpešte ili Beča

  • Vedo

    26. april 2020 | 18:15

    Prošle godine sam u svojoj reziji otišao na Krit iz Beograda.Avionom+apartman .Mesec dana Herakliona pored plaže 400 eura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA