≫ 

Poseta Grčkoj zimi nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo

Piktoreskna planinska sela, ski centri ili grčki gradovi, svejedno je...biće to drugačiji osećaj Grčke koji ćete dugo pamtiti

  • 0
Atina zima sneg Grčka

Foto: Tanjug/AP

Svima je manje ili više Grčka poznata po toplim letima i uživanju u moru i suncu. Zato i nije čudno što se retko ko od naših turista odlučuje da ovu, nama dragu zemlju poseti i u toku zimskih meseci.

Ipak, odlazak u Grčku u toku zime nudi jedinstveno iskustvo.

Bez obzira za koji deo zemlje se odlučite u toku zimskih meseci, možete biti sigurni da ćete je doživeti na potpuno drugačiji način. Primera radi, ukoliko ste imali prilike da posetite manastire Meteora tokom svog letovanja u ovoj zemlji, pa ste odlučili da istu destinaciju obiđete i u toku zimskih meseci, lako se može desiti da budete još više njome opčinjeni.

Atina Grčka zima nova godina

Foto: Profimedia/Aristidis Vafeiadakis/Zuma Press

Slikovita planinska sela

 

Jedna od zanimljivijih destinacija, kada su u pitanju planinska sela u Grčkoj sasvim sigurno je i Arahova, selo udaljeno oko dva sata vožnje od prestonice Grčke. U pitanju je šarmantno i izuzetno slikovito planinsko selo, u kome se nalaze omanje kuće izrađene od drveta i kamena. Ulice su kaldrmisane što daje posebnu čar ovom mestu.

Selo Arahova savršeno je za beg u toku zime, kako bi se ljudi oporavili od stresa u idiličnoj i opuštajućoj atmosferi. Mnogi se odlučuju da posete ovo mesto i zbog blizine odličnog ski centra. Svi neophodni ski sadržaji se tu nalaze, a u blizini je i čuveno drevnog proročište Delfi. Zapravo se radi o jednom od vrlo značajnih arheoloških nalazišta ne samo u Grčkoj, nego i u svetu. Obilazak Delfa u toku zime nudi jedinstveno iskustvo.

Solun i Atina na u toku zime

 

Ko god želi da još bolje upozna Grčku, definitivno bi trebalo da odvoji vreme za obilazak prestonice Grčke ili prestonice Grčke Makedonije u zimskom periodu.

I dok je Atina u toku leta gotovo nemoguća za obilazak zbog visokih temperatura, u toku zime ona izgleda sasvim drugačije. Sneg gotovo da ne pada u grčkoj prestonici, pa neće biti neprijatnih iznenađenja. Temperature su obično iznad nula, što je idealno za obilazak svih arheoloških lokaliteta u Atini, kao i njenih znamenitosti.

Slična situacija je i u Solunu, mada se tokom novembra meseca može desiti da bude kiše. Ipak, u ovom gradu ima se i te kako šta videti čak i ako napolju lije kiša.

U oba grada ima značajno manje turista, što samu posetu čini zanimljivijom i lakšom.

Jedinstveni zimski odmor

 

Iako će vam obilazak određenih destinacija u Grčkoj zaista u toku zime ponuditi jedinstveno iskustvo, postoji još jedan aspekt koji je vrlo značajan. Grčka kuhinja je bazirana na sezonskom voću i povrću. Samim tim, svi koji ovu zemlju posećuje u toku leta, ako to učine i zimi, imaće prilike da uživaju u potpuno drugačijim gastronomskim specijalitetima.

A ako budete naročite sreće i posetite Solun ili Atinu, te neku drugu destinaciju u Grčkoj u toku božićnih praznika, računajte da će te zaista to putovanje dugo dugo pamtiti.

I još nešto, cene na mnogim destinacijama u Grčkoj nisu tako visoke u zimskom periodu kao u toku leta. Sve to ovu zemlju čini idealnom za posetu i u nastupajućem periodu.

Video: Grčka: Brčkanje u moru usred ferbruara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA