≫ 

Grčko ostrvo koje Srbi obožavaju na listi 50 najpopularnijih destinacija u svetu

Popularno grčko ostrvo zauzelo je visoko 14. mesto

  • 2
Santorini, Grcka Foto: Shutterstock

Britanska turistička kompanija „Big 7 Travel“ kreirala je listu najpopularnijih destinacija u svetu, primarno na osnovu broja tagova na društvenoj mreži Instagram. Ova mreža je odabrana baš zato što pruža inspiraciju ljudima, budući da mogu da vide fotografije sa mnogih svetskih destinacija koje oduzimaju dah.

Koristeći na prvom mestu broj oznaka određene destinacije, ali i rezultate ankete koju je kompanija organizovala i u kojoj je učestvovalo 1,5 miliona ispitanika, te na osnovu mišljenja uredničkog tima, kreirana je lista najpopularnijih destinacija u svetu.

Sasvim opravdano se i grčko ostrvo Santorini našto na toj listi. Ne samo da je popularno tokom letnjih meseci, već se na ovom ostrvu može uživati gotovo tokom cele godine. Fotografije zalaska sunca na Santoriniju su impresivne, a njegova karakteristična plavo-bela arhitektura čini ga nezaboravnim.

Na listi najpopularnijih destinacija na svetu našao se i hrvatski grad Dubrovnik, zatim Puket, Ibica i Baku, ali i Marakeš, Varšava i Maldivi. Buenos Ajres, Istanbul, Milano i Dablin, tek su neki od gradova koji su se našli na ovoj listi. Naravno da su tu i Prag i Hong Kong, ali i Pariz, London i ostrvo Bali.

Kao prva među najpopularnijim destinacijama na svetu izdvojio se Singapur. Za njim sledi Boracaq na Filipinima, Oahu na Havajima, dok je Tokio na četvrtom, a Njujork na petom mestu. Slede Nacionalni park Banff u Kanadi, italijanska obala Amalfi i Čikago. Na devetom mestu nalazi se Lisabon, dok je deseta najpopularnija destinacija u svetu Ha Long bay u Vijetnamu.

Slede Wadi Rumi u Jordanu, London, Sidnej i ostrvo Santorini. Na 15. mestu ove liste našao se Grad svetlosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    30. januar 2022 | 21:37

    Velika vecina srba koja posecuju Santorini jeste"dzet-set🇷🇸",imaju para nemaju pojma zbog cega su dosli na Santorini...🤓🤓🤓

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA