• 12

3 srpske planine na kojima su gotovo svi kapaciteti rezervisani u julu i avgustu: Ovde će biti gužve

Činjenica je da i odmor na planini i te kako može biti interesantan...

  • 12
Srbija, Planina Tara

Foto: A. Nalbantjan

Svesni da će putovanja van zemlje ipak biti drugačija u toku ove sezone, mnogi su pohrlili da rezervišu smeštaj na jednoj od tri najpoznatije planine u Srbiji.

Nekome će to možda zvučati čudno, jer smatra da nema odmora bez odlaska na more, ali činjenica je da i odmor na planini i te kako može da bude interesantan.

Ostalo je još samo malo mesta

Većina smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru je već rezervisana za drugu polovinu jula meseca. Za sada ima još mesta u avgustu, ali tu govorimo o bukvalno još nekoliko jedinica u ponekom objektu.

Zato, ako želite da uživate u odmoru na Zlatiboru, možda bi trebalo da se što pre odlučite i izvršite rezervaciju.

Kada su u pitanju Tara i Kopaonik, situacija je slična

Mada se ipak mora priznati da Zlatibor vodi po broju rezervacija. Još uvek je moguće da pronađete odgovarajući smeštaj na Kopaoniku ili Tari, ali svakako treba što pre reagovati. Jer ako se rezervisanje nastavi ovom brzinom, vrlo je moguće da ne nađete slobodno mesto čak ni u drugoj polovini avgusta.

Odmor na planini vs odmor na moru

Nemoguće je odlučiti koja je opcija bolja, jer svaka ima svoje prednosti. Međutim, ako probate da pitate nekoga ko je odlučio da odmara na moru, zašto ne ide na planinu, dobićete jednostavan odgovor: nema odmora bez odlaska na more!

Međutim, da li je to zaista tako?

Istina, morska voda čini mnogo dobra za organizam. Ali ni čist planinski vazduh ne zaostaje u tom smislu.

Hotel Grand, Kopaonik

Kopaonik / Foto: Tanjug/MK GROUP/ Andrej Nihil

Zapravo je sve stvar lične perspektive. Ko želi da se odmori i zaista uživa, učiniće to na bilo kom mestu na svetu, potpuno svejedno da li je na moru ili planini.

A činjenica je i da boravak na planini i te kako ima prednosti.

Zato, ako je vaš izbor ovog leta odmor na planini, odlučite se što pre gde želite da putujete i pobrinite se da obezebedite smeštaj, jer je vrlo verovatno da će na ovim trima planinama tokom jula i meseca biti gužve.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stoparac PN

    Rezervisane,preskupe i prebukirane kao da drugih i lepših planina u Srbiji nema🤔😀

  • Mila

    A šta je sa Fruškom Gorom?

  • Dare

    Za planinu uvek ima vremena, tokom cele godine a za more samo ova naredna tri meseca, tako da prvo ce mo na kupanje a na planine kasnije. Jedino sto za nase destinacije treba mnogo deblji novcanik.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima