≫ 

Sezona u Hrvatskoj bi mogla da počne 1. juna, ali vlasnici restorana neće da rade pod ovim uslovima

Mnogo toga još treba da se raspravi u skladu sa epidemiološkom situacijom u ovoj zemlji

  • 1
Krk, Hrvatska Krk / pixabay.com

Dogovaraju se epidemiološke mere za ugostitelje, hotelijere i privatni smeštaj kako bi turistička sezona u Hrvatskoj mogla da počne 1. juna, piše Jutarnji list.

Ove nedelje ugostitelji, hotelijeri i predstavnici udruženja privatnog smeštaja održaće video-sastanke sa nadležnimi institucijama oko epidemioloških mera koje će im biti propisane, a cilj je, kako kažu sagovornici iz resornog ministarstva, da turistička sezona u Hrvatskoj počne 1, odnosno najkasnije 15. juna.

Ugostitelji su već upozorili da restorane, barove i kafiće neće ni otvoriti 11. maja budu li ti uslovi prestrogi, odnosno ako budu morali dai maju velike razmake među stolovima i ugrađuju pleksiglase, jer će samo gomilati gubitke, s obzirom na to da će moći raditi samo nekoliko stolova na terasama.

Prema informacijama s kojima raspolaže Jutarnji list, najverovatnije će se za početak ići samo s terasama, a zavisno od epidemiološke situacije do kraja maja, razmatraće se i otvaranje unutrašnjih prostora.

Ministar turizma Hrvatske Gari Cappelli potvrđuje da će se ove nedelje održavati sastanci s resornim udruženjima, a trebali bi i da se nastave razgovori s ministrima okolnih država, iz kojih bi turisti mogli preko koridora dolaziti u Hrvatsku, donosi Jutarnji list.

Video: Predrag Kon objasnio da li ćemo moći na letovanje ove godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    4. maj 2020 | 11:11

    Ajd otvorite granice ja dole na moru imam kucu pa bi dole celo leto provela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA