≫ 

Ko su "duhovi turisti"? Svi su jaki samo na rezervacijama, a kada treba da se dođe...

Španci očajni

  • 1
Majorka, Palma Nova Foto: Pixabay.com

Mnogi turisti koji su ove godine rezervisali Španiju nikada se nisu pojavili u smeštaju ili hotelu, budući da su rezervacije mogle besplatno da se tokažu.

Udruženje hotelijera sa Majorke kaže da je nivo otkazanih rezervacija visok zbog čega su neki hoteli i apartmani morali da se zatvore.

Hotelijeri se ujedno plaše da će nova obavezna mera nošenja maski na Balearima sprečiti mnoge da dođu na ostrva.

Podsetimo, noćni klubovi, barovi i plaže u Španiji, naročito popularni tokom letnje sezone, ponovo su suočeni sa restriktivnim merama, budući da su se pretvorili u žarišta novog udara korona virusa.

Dve najkritičnije tačke u toj zemlji nalaze se u regionu Katalonija, a reč je o gradovima Barseloni i Ljeidi i njihovoj okolini, gde su zbog porasta broja zaraženih pooštrene restriktivne mere, ublažene tek pre mesec dana, pošto je epidemija COVID-19 u Španiji stavljena pod kontrolu.

Uprkos izbijanja epidemije na ostrvima, Španija i dalje poziva strance uz poruku "sigurnog turizma" da letuju baš u ovoj zemlji.

Video: Otkrivamo da li su nemački turisti pohrlili u Hrvatsku?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA