≫ 

Ovo su najpopularnije daleke destinacije srpskih turista za letovanje usred zime: Ali, gde se može?

Kad Srbija bude pod snegom, mnogi će pobeći u toplije krajeve

  • 0
maldivi Maldivi / Foto: Pixabay

Egzotična putovanja su, čini se opet aktuelna. S obzirom na to da je mnogima propalo letovanje ove godine, sada se polako javlja interesovanje za daleke destinacije.

Naravno, treba dobro razmotriti celokupnu ponudu, a primarno sa aspekta trenutno aktuelnih ograničenja putovanja. Takođe je potrebno odabrati i odgovarajuće osiguranje, kako bi letovanje proteklo u najboljem redu, pod pretpostavkom da neće doći do nekih promena u vezi sa zatvaranjem granica.

Kuba

varadero, plaža, kuba Foto: Pixabay

U ovom momentu su granice Kube zatvorene za stanovnike mnogih zemalja. Od 15 pokrajina, njih 12 je planirano da budu otvorene za turiste.

Državljani Srbije ne mogu da uđu na Kubu osim lica koja imaju stalni boravak. Obavezan je kućni karantin od 14 dana, kao i test koji se radi dvanaestog dana.

Tajland

Tajland Foto: Pixabay

Državljani Srbije ne mogu da uđu niti tranzitiraju na Tajlandu osim lica koja imaju važeću boravišnu ili radnu dozvolu, ili su supružnici ili roditelji tajlandskih državljana. Negativan test je neophodan, ne stariji od 72 sata. Takođe, potreban je i Certificate of Entry i drugi dokumenti, tako da je neophodno pre putovanja kontaktirati najbližu ambasadu Tajlanda.

Mere donete usled pandemije korona virusa se polako ublažavaju na Tajlandu počev od 21. oktobra. Trenutno je na snazi obaveza dvonedeljnog karantina, ali postoje indicije da će taj period biti skraćen na 10 dana.

Tokom septembra je Vlada Tajlanda odobrila povezivanje minimalnog perioda boravka od 30 dana i sada nadležni izdaju vize na 90 dana, koje mogu biti obnovljene dva puta. Po dolasku, putnici borave u namenskom objektu za karantin u hotelu ili u bolnici, odnosno u smeštaju, ukoliko imaju dokaz o tome da na Tajlandu poseduju smeštaj.

Maldivi 

Maldivi menjaju pravila ponašanja Foto: Pixabay

Državljani Srbije, kao i ostali strani državljani, mogu da uđu na Maldive. Od 10. septembra je neophodno da strani državljani poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Primenjuju se po potrebi i postupci skrininga prilikom dolaska putnika. A na aerodromima postoje i prostori za izolaciju, namenjeni izdvajanju sumnjivih putnika.

Najnovija mera podrazumeva zabranu dolaska putnicima iz Nemačke, Francuske, Italije, Kine, Španije, Republike Koreje i Bangaldeša.

S obzirom na to da je od nedavno na Maldivima žuti nivo pripravnosti, a na jednom ostrvu i narandžasti, to je preporuka svim putnicima da odlože nebitna putovanja.

Zanzibar 

Zanzibar Zanzibar / pixabay.com

Za sada je Tanzanija ukinula obavezu dvonedeljnog karantina za sve posetioce, kao i obavezu dostavljanja negativnog testa.

Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko dražava polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju. Svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test.

Strani državljani pod istim uslovima ulaze u Tanzaniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA