Jedna egzotična destinacija nas prima bez PCR testa, a cena aranžmana po osobi je "samo" 1.179 evra

Najbolji period za posetu

  • 2
Foto: Pixabay.com

Zvanično najniža zemlja na svetu, budući da se nalazi na 24 metara nadmorske visine, Maldivi su često izbor idealne destinacije za odmor ljudi iz celog sveta. Ali ipak onih, koji su u nešto boljoj finansijskoj situaciji.

Trenutno je moguće posetiti Maldive samo uz važeći negativan PCR test, koji ne sme biti stariji od 72 sata.

Stanje u ovoj zemlji je prilično dobro kada je u pitanju pandemija korona virusa. Od ukupno preko 12 obolelih, izlečenih je više od 11.000, dok je preminulih 41, a 12 pacijenata se nalaze u kritičnom stanju.

Foto: Pixabay.com

Koliko košta odmor na Maldivima?

Trenutno je možda i najbolji period za posetu ovoj ostrvskoj državi, koju zapljuskuju vode Indijskog okeana.

U zavisnosti od izbora agencije, ali i hotela će zavisiti i cene. Naravno da na to utiče i period boravka.

Ne treba zaboraviti da je kod dalekih destinacija ipak, veći problem prevoz, odnosno njegova cena.

Većina ponuda u turističkim agencijama trenutno podrazumeva da putnici treba sami da organizuju prevoz do aerodoroma Male. A najjeftinija cena povratne karte po osobi trenutno je oko 65.000 dinara po osobi. U pitanju je avio-kompanija Lufthansa, a let traje ukupno 22 sata i 55 minuta i uključuje jedno presedanje.

Foto: Pixabay.com

Izbor hotela je zaista veliki, tako da turistima nije baš jednostavno da odluče u kome od njih žele da budu smešteni. Usluga u svakome od njih je različita, kao i kategorizacija hotela, mada je činjenica da se mahom radi o smeštajnim kapacitetima više kategorizacije.

Konkretno, ukoliko želite da budete smešteni u hotelu sa 4+ zvezdice, koji je oko 150 kilometara udaljen od glavnog grada, odnosno aerodoroma, to zadovoljstvo će vas za dve osobe koštati 2.358 evra. Usluga u tom hotelu je na bazi punog pansiona, a cena se odnosi na 7 noćenja.

Što se tiče transfera do izabranog hotela na Maldivima, on je mahom uključen u cenu. U zavisnosti od pozicioniranosti izabranog hotela, transfer se obavlja ili hidroavionom ili brodom.

Video: Svi bismo ovih sumornih dana poželeli da se budimo ovako i da doručkujemo ispod površine mora

(Telegraf.rs/Aleksandra Blažević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA